Cum scap de rozacee?

Am o problema cu înroșirea feței. Am urmat un tratament de un an de zile +3 ședințe de laser. Dar degeaba, este chiar mai rău ca înainte. Există vreun tratament?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Din păcate, rozaceea este una dintre afecţiunile cutanate care necesită tratament îndelungat. Chiar dacă după anumite cure de tratament sau şedinte de laser, în funcţie de tipul leziunilor, acestea se ameliorează şi chiar dispar, o persoană care prezintă această afecţiune are riscul de a dezvolta din nou leziuni în decursul timpului.

De aceea este foarte important să respecţi şi câteva indicaţii de regim de viaţă, cu evitarea, pe cât posibil, a unora dintre factorii care pot declanşa sau întreţine apariţia leziunilor. Este esenţială fotoprotecţia, întrucât ultravioletele dilată vasele de sânge de la nivelul feţei, şi astfel se întreţine roşeaţa. Cel mai comod fel de a te proteja de acţiunea nocivă a ultravioletelor este să foloseşti cu rigurozitate, zilnic, creme ecran solar cu factor maxim de protecţie atât pentru UVB, cât şi pentru UVA, pe care să le aplici inclusiv în cursul iernii sau în zilele înnorate.

Important, de asemenea, este să eviţi şi alţi factori ce pot accentua roşeaţa feţei, cum ar fi căldura, alimentele condimentate, picante şi alcoolul.

În perioadele în care nu mai sunt leziuni pe faţă, este bine să nu întrerupi complet aplicarea produselor de îngrijire şi hidratare, care se recomandă să fie din game speciale pentru îngrijirea tenului sensibil, cu predispoziţie spre rozacee.

În funcţie de cât de multe leziuni sunt pe faţă şi în funcţie de tipul acestora, există şi tratamente sistemice, cu anumite medicamente, care te pot ajuta. Cât despre şedinţele de laser, trebuie să ştii că acestea nu rezolvă definitiv problema vaselor de pe faţă. Acestea tratează vasele care sunt prezente într-un anumit moment, dar nu împiedică formarea în timp a unor vase noi, inestetice. Din aceasta cauză, şedinţele de laser se pot repeta atunci când este nevoie.

Îti urez mult succes în continuare!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.