Cum pot avea niște picioare sănătoase?

Mă confrunt cu insuficiență venoasă din câte am aflat pe internet. Atât pe membrele inferioare, cât și pe membrele superioare am vene umflate. Îmi simt picioarele grele și venele au un aspect inestetic. Țin să menționez că nu sunt vene sparte sau care au culoarea mov, doar sunt proeminente. La un control la vestitul flebolog Angelescu mi s-a spus ca nu am varice și că voi sta cu venele astea toată viața. Aș vrea un tratament totuși sau o programare la spital, undeva. V-aș fi recunoscătoare dacă aș primi un răspuns. Mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, un pas important este sa va vada un medic flebolog si sa va monitorizeze in mod constant starea venelor. Daca venele va deranjeaza doar la nivel estetic, puteti incerca sa mergeti si la alti specialisti, pentru a cere o a doua sau a treia opinie. In tara noastra exista numeroase tipuri de tratamente care pot ameliora aspectul venelor dilatate sau a vaselor de sange sparte. Iata cateva articole in care veti gasi informatii utile: https://doc.ro/totul-despre-insuficienta-venoasa/venele-varicoase-metode-naturale-pentru-ameliorarea-acestora; https://doc.ro/totul-despre-insuficienta-venoasa/metode-de-tratament-in-cazul-varicelor; https://doc.ro/totul-despre-insuficienta-venoasa/tratamentul-insuficientei-venoase-cronice-ce-metode-include; https://doc.ro/totul-despre-insuficienta-venoasa/cum-putem-elimina-vasele-sparte. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.