Cum îmi cresc masa musculară?

Probabil vi se va părea o întrebare ciudată, în special venind de la o fată, fiindcă majoritatea vor să slăbească, însă eu aș dori să știu dacă sportul mă poate ajuta să mă îngraș. Nu aș vrea să recurg la proteine și nu vreau tipul acela de mușchi foarte vizibili, aș vrea doar să îmi tonifiez corpul și să par mai puțin slabă. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Florin Cujbă - Fitness Coach, Expert DOC

Clar că sportul ajută și la creșterea în greutate. Metabolismul are efect bilateral. Creștere a masei musculare și scăderea în țesut adipos. Când mă refer la creșterea masei musculare ceea ce vreau să spun este că densitatea este mai importantă decât volumul. Femeile sunt diferite decât bărbații. Femeile au estrogen și bărbații au testosteron (în cantități mici gasimi și testosteron la femei și estrogen la bărbați). Acești hormoni sunt responsabili cu creșterea masei musculare calitativă și nu voluminoasă. Volumul apare în general când se adera la substanțe externe. Deci nu-ți face griji că vei crește în masă musculară. Sportul te ajuta să construiești o masă musculară echilibrată în raport cu țesutul adipos dar previne și eventuale probleme nedorite: îngrășare, probleme cardiovasculare, probleme articulare etc. Alimentația însă este foarte importantă când vrei să pui mușchiuleți. Recomand proteină mai multă dar nu ignoră carbohidrații pentru energie și grăsimile. Proteina este responsabilă cu tot ce ține de mușchi în organism. Recomand 60% proteină, 25% carbohidrați și 15% grăsimi pe durata unei zile. Spor și spune-ne cum decurge evoluția! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.