Cum deosebim diabetul de tip 1 de cel 2

Bună Ziua! Eu am fost diagnosticat la vârsta de 34 de ani cu Diabet de tip 1 (de o Dna Doctor de excepție Rodica Perciun); slăbisem cca 20 de kg beam f multe lichide noaptea mă plimbam de 3,4 ori, etc glicemia fiind de 380! Eu am fost din proprie inițiativă la medicul de familie să-mi fac analizele și am fost îndrumat către spitalul Malaxa. De câțiva ani sunt în evidență la un medic de diabet în str. Grozovici care a ținut neapărat să mă treacă cu diabet de tip 2 cu insulină. Degeaba eu tot încerc să-i explic că am diabet de tip 1 (juvenil) adică dobândit până în 40 de ani-am citit cartea Dnei Doctor Rodica Perciun-că doctora mea de diabet o ține pe a ei că vezi doamne după o anumită vârstă devine diabet de tip 2 cu insulină. Întrebarea mea este e posibil așa ceva? Eu am un diabet cam dezechilibrat cu "salturi" de la 280 glicemia până la 50 câteodată, dar până acum nu am făcut nicio comă. În prezent fac 4 prize de Humalog și o injecție de Lantus. Ar mai fi o întrebare: tot la sfatul Dnei doctor am mutat injecția de Lantus dimineața . Cică așa e mai bine cu toate că marea majoritate fac această injecție seară. Deci când e mai bine să fac acest Lantus, dimineața sau seara? Vă mulțumesc și aștept răspuns! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Este puţin relevant tipul de diabet zaharat pe care îl aveţi, din păcate, atâta vreme cât tratamentul de care aveţi nevoie sunt tot 4 prize de insulină. Cât despre mutarea injecţiei de Lantus dimineaţă, nu este deloc greşit, pentru că Lantusul are o acţiune de 24 de ore şi nu contează atât de mult în ce moment al zilei îl faceţi, ci este important să fie făcut la un interval de 24 ore, adică la acelaşi moment din zi.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.