consult si tratament pentru ingrasat

Bna ziua, va scriu in legatura cu si despre fiica mea care are 26 ani si 42 kg si 1.61 m inaltime. Nu stiu daca datele acestea sunt sau nu relevante dar fizic se vede ca este prea slaba.Din analizele efectuate nu a reiesit ca sufera de ceva( sau poate nu am facut ce trebuie), In principiu nu prea manaca ce trebuie( legume , fructe, alimentaia ei se bazeaza mai mult pe produse din carne) si are o problema ca nu incearca nimic din ce nu a mai mancat vreodata. Adica ea nu stie ce gust are ardeiul gras de exemplu sau pepenele sau multe altele.Ce fel de problema ar avea, si unde as mai putea sa mergem, sincer nu stiu- am fost si la psiholog( sau poate nu am gasit ce trebuie). As dori o consultatie si apoi ce ar trebui de facut. Multumesc mult si astept raspunsul dvs.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

avand in vedere ca mentine o alimentatie hiperproteica si hipocalorica se explica de ce nu ati depistat o afectiune care ar explica problema, iar acest lucru este imbucurator, insa trebuie identificata cauza pentru care nu mananca variat si echilibrat- poate fi o tulburare de alimentatie, de tip anorexic, ce isi poate gasi o explicatie psihologica, sau poate resimte greata, are simptomatologie digestiva- caz in care ar trebui sa se programeze la un gastroenterolog, sa  faca o echografie abdominala etc. Un medic nutritionist ii poate prescrie o dieta variata insa si fiica dvs. ar trebui sa o respecte...poate incercati din nou la un psiholog care o intelege si ii poate acorda sprijinul pentru a gasi impreuna raspunsuri.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.