Condropatie

Buna seara. In urma unor dureri de genunchi am primit diagnosticul condropatie femuro-patelara gen bilateral si tratament cu injectii cu acid hialuronic. Ajuta aceste injectii? Sunt tare speriata. Am 28 de ani. Multumesc tare!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Diagnosticul de condropatie femuro-patelara se pune pe RMN genunchi.

Nu ati precizat nimic despre nivelul de activitate fizica pe care il aveti, despre traumatisme anterioare la nivelul genunchiului/genunchilor.

Referindu-ma la intrebarea dvs, da, infiltratiile cu acid hialuronic determina ameliorarea simptomatologiei prin multiple mecanisme, inclusiv prin inhibarea unor enzime si a unor procese inflamatorii, prin stimularea metabolismului condrocitelor (celulele adulte ale cartilajului) si prin sinteza unor componente din cartilajul articular.

Acidul hialuronic este privit ca un bun lubrifiant pentru articulatie in timpul stresului la care este supusa articulatia, dar si ca "amortizor" sau agent care absoarbe socul.

Dar, tinand cont de varsta pe care o aveti, mai potrivit ar fi sa incepeti cu suplimente ce contin glucozaminosulfat si condroitin sulfat, componente naturale ale cartilajului articular care incetinesc degradarea cartilajului articular si amelioreaza simptomatologia artrozei. De asemenea, suplimentele ce contin extract de membrana de coaja de ou reprezinta o solutie pentru diagnosticul pe care il aveti.

Tratamentul cu suplimente nutritive trebuie urmat 2-3 luni, toleranta lui este buna. Dupa o pauza de cateva luni, il puteti relua.

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.