Clostridium

Buna seara. Ma numesc Laura, sunt din Galati, si am o fetita de 4 ani, care a facut o pneumonie interstitiala, tratata cu Cefort injectabil la domiciliu, cinci zile, după care ne-am internat, apărând o problema digestiva (varsaturi si scaun moale). Am continuat in spital tratamentul cu Cefort pana la 10 zile. In tot acest timp, fetita era din ce in ce mai rau, facea cate 10-15 scaune pe zi, aproape numai mucus. Abia la o saptamana i s-a recoltat si pentru clostridium, care a iesit pozitiv. Ne-am transferat la boli infecțioase, unde am facut tratament cu vancomicina 7 zile, si încă 7 zile după ce ne-am externat. Ne-am externat pe 22 ianuarie, pe 22 februarie trebuie sa mergem la control, cu proba. Pana acum a fost bine fetita, se reglase bine cu scaunul, insa astazi, a facut din nou scaun cu mucus. Am sunat pe dna. doctor, mi-a spus sa o urmaresc in continuare, si sa merg la spital daca se agraveaza. Intrebarea mea la dumneavoastra este: e posibil sa nu fi scăpat de aceasta bacterie si cât de grav este, daca nu a scăpat? Noi, am vrea sa venim la Bucuresti cu fetita pentru mai multe investigatii, motiv pentru care v-as ruga sa ne îndrumați in acest sens. Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, ca sa va asigurati ca infectia a fost eradicata, abia la evaluari repetate, respectiv analize din scaun, rezultatul sa fie negativ. Urmati recomandarile medicilor, atat dietetice, cat si de monitorizare clinica in sectiile de boli infectioase. Se impune respectarea unui regim alimentar specific chiar daca infectia a fost eradicata, intrucat mucoasa intestinala este sensibilizata, flora perturbata (trebuie reinlocuita treptat cu ajutorul probioticelor recomandare de medicul gastroenterolog)  si mai pot aparea scaune moi.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.