Chisturi ovariene

Buna ziua, Am 25 de ani si sunt casatorita de 3 ani. In urma cu 4 ani dupa un control ginecologic de rutina am fost informata ca am chisturi pe ovare si ca acestea ar fi intre limitele normale. Pe langa asta, la varsta de 19 ani am aflat ca sufar de hipotiroidita Hashimoto si de atunci iau euthyrox 75 zilnic. Dupa 3 ani de casatorie as dori sa raman insarcinata, dar avand in vedere ca ovarele sunt cu chisturi acest lucru nu a fost posibil pana acum. Ginecologul mi-a dat anticonceptionale pentru 3 luni, iar apoi a spus sa continuu cu euthyrox si acid folic, nimic mai mult. Am facut acest lucru si am repetat analizele endocrine TSH, FT4, prolactina,etc. As dori sa stiu ce tratament as putea face pentru a ramane insarcinata, tinand sub control TSH-ul la valoarea de 2 aproximativ. Exista si alte tratamente pentru chisturile ovariene? In atasament gasiti ultimele rezultate ale analizelor unde puteti vefea ca TSH creste sau scade f mult, avand oscilatii intre 0 si 4. Cum as putea mentine nivelul TSH sub control ? Va multumesc pentru orice recomandare considerati potrivita pentru cazul meu. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Ca ginecolog ma intereseaza starea actuala a ovarelor, adica o ecografie transvaginala efectuata imediat dupa o menstruatie si respectiv un test de ovulatie (dozare de progesteron ziua 21). Cat priveste reglarea nivelului TSH, acesta tine de Dvs si de medicul endocrinolog. Precizez de asemeni ca este foarte important ca atunci cand ramaneti gravida sa aveti un nivel normal al TSH, in caz contrar exista un risc crescut de avort spontan.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.