Ceaiuri in sarcina

Buna ziua, Sunt insarcinata in 11 saptamani, eu fiind cu colita ulcerativa de 5 ani. Sunt aproape in remisie, insa as dori sa stiu daca pot folosi urmatoarele ceaiuri care m-ar ajuta in colita: ceai de rachitan si ceai de scoarta de stejar. N-as vrea sa afectez sarcina. Multumesc mult!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, recomandarea mea este sa nu luati niciun remediu fara a discuta mai intai cu medicul ginecolog care se ocupa de sarcina dvs. ori cu medicul gastroenterolog, avand in vedere diagnosticul dvs. de colita ulcerativa. Tineti cont si de faptul ca anumite plante medicinale pot fi contraindicate in timpul sarcinii si in timpul perioadei de alaptare, asa ca sfatul meu este sa il intrebati mai intai pe medicul gastroenterolog daca aceste ceaiuri va pot fi benefice sau nu. Tineti cont de recomandarile din acest articol, pentru a mentine boala in remisiune: https://doc.ro/totul-despre-colita-ulcerativa/tratamentul-pentru-mentinerea-remisiunii-in-colita-ulcerativa. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.