Ce statiune sa aleg?

Buna ziua. Sotul meu are o fragilitate capilara, cel putin asa pare deoarece nu are un diagnostic clar. Practic, ii pleznesc capilarele si vasele mici la nivelul creierului ( nicaieri in alta parte). Se formeaza hematoame, unele se resorb altele au nevoie de interventie ( 6 are la activ). Pentru hidrocefalie are montat shunt. Dupa ultima operatie (2014) recuperarea s-a facut mult mai greu, inca merge in baston si are dificultati de vorbire. Vrem sa mergem la bai dar nu stim ce ape ii fac bine. Ne puteti sfatui in acest sens? Mentionez ca s-a exclus prezumtia de lupus si nici forma de cancer nu este. Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Mădălina Crăciun - Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, Expert DOC

Buna ziua,

Parerea mea este ca sotul dumneavoastra are nevoie de recuperare medicala prin kinetoterapie cat mai aproape de casa si de medicul curant, intrucat cel putin din descrierea dumneavoastra pare sa fie intr-o stare medicala destul de fragila. Nu cred ca deplasarea intr-o vara caniculara ar fi foarte eficienta luand in considerare intregul tablou clinic si starea precara actuala - predispozitia la accidente vasculare tranzitorii si problemele de coagulare.

Exista statiuni cu ape termale, precum baile Felix, unde se pot face si proceduri de recuperare post accidente cerebrale, insa aceste tratamente se recomanda in special pentru pacientii reechilibrati vascular. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.