Ce medicamente sa folosească pentru ciroza empatica din cauza băuturii

Buna ziua am și eu o problema cu tata cu vârsta de 61 de ani. El e băutor de alcool și vineri a vrut sa se lase că sa simțit cam rău duminică seara la ora 9 a făcut o criză de genul a simțit în spate o arsura care se ducea către inima, l-am găsit ținându-se de masa puternic și țipă apoi a intrat în comă și l-am dus la spital, medicii de la spital a zis sa nu mai bea că o să moară. Din cauza la bere mușchii din spate o sa se dilate și o să ajungă să se spargă venele și poate sa moară. Ce medicamente îmi puteți oferi? El are un medicament care îl luă anul trecut dar făcea pauză dupa aia și nu îl mai lua se numește ursofalk dar am citi la dumneavoastră și am văzut că e bun digestometab forte și nu știu ce să fac. Are și colesterol, depresie a făcut, tremura daca nu bea, e dependent de alcool și ficatul e problema, a fost găsit cu 98% alcool in sânge. Acum este internat. Mulțumesc frumos

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Buna ziua,

Situatia tatalui dumneavoastra este una extrem de severa si cel mai important lucru pe care trebuie sa il intelegeti este ca dependenta de alcool nu se poate trata de pe zi pe alta, si ca la oprirea consumului de alcool tatal dumneavoastra va trece printr-o perioada numita sevraj, dificil de gestionat, in timpul careia probabil ca se va simti rau. Va rog sa cititi aici mai multe despre sevraj: https://doc.ro/consum-responsabil-prevenirea-dependentei/sevrajul-cauze-simptome-tratament Este adevarat ca efectele consumului de alcool sunt foarte grave, mai ales ca tatal dumneavoastra dufera si de alte afcetiuni, asa cum spuneti, precum problemele cu colesterolul. Pe langa aceasta asumare a sevrajului ca parte a renuntarii la alcool, trebuie neaparat sa discutati cu mai multi medici (cardiolog, pishiatru) care sa va poata ajuta cu tratamente de getsionare a problemelor de sanatate existente. Este o situatie complexa si va rog sa ma intelegeti ca nu va pot prescrie un tratament online, in masura in care nu cunosc exact toate detaliile. Va rog sa cititi si aceste articole:

https://doc.ro/consum-responsabil-prevenirea-dependentei/cum-scapam-de-dependenta-de-alcool

https://doc.ro/consum-responsabil-prevenirea-dependentei/dependenta-de-alcool-cauze-factori-de-risc-si-tratament

https://doc.ro/consum-responsabil-prevenirea-dependentei/programul-brenda-pentru-alcoolici-in-ce-consta


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.