Cat timp mai urmez tratamentul?

Buna ziua,am 42 ani,iar la 38 ani am depistat un cancer mamar partea dreapta. In acest moment este operat( sector+axila),radiotratat si urmez un tratament hormonal ( letrozol si zoladex ). Nu stiu ce sa cred despre aceste injectii cu zoladex,mi se pare ca 5 ani e prea mult sa urmez acest tratament. Medicul oncolog nu imi ofera informatii si despre efectele secundare pe termen lung ala tratamentului,sa stiu la ce sa ma astept sau ce schimbari pot interveni in organism de-a lungul timpului. Am oarecare indoieli in ceea ce priveste zoladexul,mai ales ca din cate stiu in UE este interzis de cativa ani datorita efectelor secundare dezastruase. Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Buna ziua,

Nu am toate datele problemei, dar 5 ani de Zoladex mi se par mai mult decat exagerat. De obicei tratamentul cu Zoladex este recomandat intre 24 si 36 de luni, in rest rămânând terapia orală.  Categoric nu vorbim de interzicerea Zoladex in UE, este un tratament de baza in cancerele mamare premenopauzale cu receptori hormonal pozitivi. Dar 5 ani este nejustificat, din punctul meu de vedere.

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.