Candidoza bucala

Ma confrunt cu dureri in gat, rosu in gat, dificultati la inghitire, iar pe amigdale parca se zaresc ceva puncte albe, sau gri ca si cum ar fi ceva pietre (nu multe insa, se vad slab). In ideea in care am rosu in gat, am tot tratat cu antiinflamatoare sau antibiotic. Pana intr-o zi acum ceva timp cand am facut un exudat si mi-a iesit candida albicans. In afara de gargara cu apa si sare nu am luat nimic. Acum ma ingrijorez pt ca de doua saptamani nu imi trece durerea. Prima data am luat Zinat antibiotic si Streptosol pt supt, mi-a incetat putin dar revine iar durerea de gat. Acum iau doar decasept si sirop de patlagina. Simt si ceva ca si o sputa blocata intre nas si gat. Mentionez ca si alaptez. Sa fie oare candida? .

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Mergeti, va rog mult, la un medic specialist ORL! Mai ales fiindca alaptati, dar si in general, nu ar trebui sa va automedicati, mai ales cu tratamente dure precum cele cu antibiotic. Asa cum am scris in acest articol https://doc.ro/sanatate/candidoza-bucala-si-cu-alte-localizari-decat-cea-vaginala prezenta candida ar avea indicatie de tratament antifungic, insa acesta trebuie prescris de un medic specialist, doar dupa ce se uita pe toate analizele dumneavoastra.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.