Cacao

Bună ziua! Nepoata mea are 18 ani, de ceva timp, când mănâncă ceva care conține cacao, i se face rău pe loc, un rău pe care îl simte in tot corpul, nu știe sa explice exact raul, ce ar putea fi? Mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Majoritatea persoanelor care mananca produse ce contin cacao, cu moderatie, nu se confrunta cu efecte neplacute. Cu toate acestea, exista si persoane care sunt sensibile la unul sau la mai multe substante din cacao. Daca nepoata dvs. are simptome gastrointestinale, cum ar fi durere de stomac, crampe abdominale, balonare, greata, diaree sau varsaturi dupa ce mananca un produs ce contine cacao, este posibil sa aiba o sensibilitate ori o afectiune inca nedepistata. Este bine sa fie consultata de un medic specialist, pentru ca el va poate ajuta si el poate determina care sunt cauzele ce duc la aparitia simptomelor. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.