Barbat foarte slab

Buna ziua, stimata dna doctor! Multumesc ca mi-ati raspuns pe pagina de fb, oferindu-mi astfel posibilitatea de a va intreba aici. Prietenul meu, 41 de ani, profesor la universitate, este ffffoarte slab. Mananca foarte bine, paine multa, de toate, legume...., dar nu se ingrasa. Nici obraji nu are, e supt la fata, de ma sperie. Nu e exagerat de musculos, din contra as zice ca parca nu are niciun muschi. Tot ce se vede la el sunt oasele acoperite de piele, toate oasele, coccisul, ale bazinului, coastele, cosul pieptului e bagat inauntru de slab ce e. Am observat ca dupa fiecare mancare, merge la baie pt a face treaba mare. Nimic consistent, numai moale si apa, aproape, desi mananca si orez, si paine multa si de toate, salate, legume, fructe, zahar aproape deloc, dulciuri cu moderatie. Ar merge sa doctor sa vada de ce nu se ingrasa, dar nu stim exact cui sa ne adresam, carui doctor sau ce analize sa faca?!? In Oradea sta. Multumim mult! Un an cu multa sanatate si bucurii, va doresc! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Este probabil ca prietenul dumneavoastră să aibă un metabolism care lucrează mult prea repede și astfel să nu reușească să ia în greutate. Totodată, este posibil ca, pe lângă numărul scăzut de kilograme, care poate sau fie sau nu o problemă în sine, multe dintre persoanele cu un metabolism prea rapid să se confrunte și cu alte probleme: carențe nutriționale, hipotensiune, hipoglicemie, lipsa energiei, insomnie. De aceea, recomandarea mea este ca prietenul dumneavoastră să consulte un endocrinolog și un diabetolog. Sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.