Atac de panică

Buna seara. Am 17 ani și din vara anului 2018 fac atacuri de panica. Intr.o seara fără motiv mi s-a scurtat respirația, am avut palpitații,mi.au amorțit mâinile , am avut o teama imensa și mi.au trecut prin cap doar gânduri urate ca o sa mor ca o sa înnebunesc etc, am început sa citesc foarte mult despre asta și atacurile de panica nu au mai fost atat de dure dar totuși mai am și din cauza acestei probleme,anxietatea,am emoții mari și când am emoții începe sa îmi fie greață , am avut și gastrită probabil din cauza stresului și am și acum grețuri când sunt emoționată. Stiu ca trebuie sa respir adânc și încet ca sa ma calmez dar nu mereu reușesc și m.am saturat. Îmi era teama de un al doilea atac de panica și așa mai departe. Îmi puteți da câteva sfaturi? Am fost la psihiatru dar mi.a dat niște antidepresive foarte puternice, la psiholog nu merg deoarece nu am prin zona unul. Va rog sa ma ajutați cu câteva sfaturi ca simt ca nu mai pot face fata. De ieșit ies dar stau puțin nu pot sa mănânc in spații publice deoarece simt ca ma înec și fac atac de panica, e foarte urâta senzația. Orice sfat e binevenit! Va mulțumesc mult.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Elena Coman - Medic Specialist Psihiatrie, Expert DOC

buna ziua, in unele cazuri medicatia psihiatrica, oricat ar parea de "puternica" se impune pentru depasirea si gestionarea situatiei si nu inseamna ca vei deveni dependenta de ea. intr-adevar, ar trebui dublata de psihoterapie, care te ajuta ca in timp sa nu mai fie nevoie de medicatie, insa exista intr-adevar prejudecati nefondate in legatura cu medicatia. Trebuie sa gasesti un psiholog bun, chiar daca nu se afla in zona domiciliului tau.

sunt sigura ca in timp, cu ajutorul medicatiei la inceput pentru scurt timp apoi cu terapie psihologica de suport, anumite diete sa depasesti cu bine aceasta perioada. te rog citeste aici despre afectiunea ta si solutiile la indemana, multa putere si sanatate iti doresc! 

https://doc.ro/sanatate/tulburarea-de-panica-sau-atacurile-de-panica-dese

https://doc.ro/totul-despre-depresie-si-anxietate/dieta-regimul-alimentar-pentru-cei-cu-atacuri-de-panica


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.