Aș dori un sfat

Simt anumite stări ciudate. Am o problemă cu greutatea (mai ales in jurul burtii, burta e mare) si as dori sa-mi recomandați câteva analize, ce si unde sa le fac? Probleme: am colesterolul mare, acidul uric mare, glicemia e in valori normale, câteodată seara mi se usucă gura, la subrat si pe gât mi-au iesit câteva papiloame, iar când sunt prea obosit imi tremură mâinile (uneori), tensiunea e 14/8 si nu pot mânca orice - am arsuri (nu mănânc prajeli, ceapă,usturoi, tocaturi, ciorba). Lucrez ca gestionar in distributie si am si un program cam ciudat, de la 4.30 la 14.00. Uneori, seara, mai fac mișcări de brațe și genuflexiuni, sunt singurele exerciții care îmi priesc, dacă încerc să fac abdomene sau exercitii care includ mușchii abdominali, simt crampe puternice in zona abdomenului, uneori chiar si in spate. Cel mai important e ca am incredere in mine si de aceea va cer o indrumare pentru a face un pas pentru sănătatea mea. Vă mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Recomandarea mea este sa mergeti la un medic si sa il intrebati ce puteti face pentru a combate grasimea viscerala, mai ales ca aveti si valori mari ale colesterolului. Este important, totodata, sa faceti alegeri alimentare inteligente, pentru a putea slabi intr-un mod sanatos. De exemplu, din acest articol puteti afla ce alimente puteti manca daca lucrati in ture de noapte: https://doc.ro/dieta-si-sport/ce-alimente-poti-manca-daca-lucrezi-in-tura-de-noapte. Este foarte important si sa faceti miscare: https://doc.ro/controlul-greutatii/de-ce-sunt-importante-exercitiile-fizice-pentru-pacientii-obezi-sau-supraponderali. Pentru a combate arsurile la stomac, aveti in acest articol cateva recomandari de care sa tineti cont: https://doc.ro/dieta-si-sport/regimul-alimentar-pentru-pacientii-cu-arsuri-arsuri-gastrice. Pentru tensiunea arteriala mare, este important sa tineti un regim alimentar corect, care sa nu contina alimente sarate: https://doc.ro/hipertensiune/tensiunea-arteriala-valori-normale#regim-alimentar-tensiune-arteriala. Va doresc multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.