Apariția de alunite "neautorizate"

Bună ziua. Acum ceva timp am constatat apariția unor alunite noi, mici. Știu ca normal ele nu se transmit, dar am constatat apariția lor într-un moment în care aveam sistemul imunitar slab, și ma mutasem cu o familie in care membrii aveau alunite foarte multe. Eu neavând aceasta problema pana sa nu dorm în lenjeriile lor și etc. Îmi apăruse una și în zona inghinala care crestea. După aproximativ 3 ani, cea inghinala s-a retras complet nelăsând nicio urma (era mai degrabă o excrescența) și am dat uitării. Dar acum, după 2 ani de relație, au început sa ii apară alunite noi și logodnicului meu... Și am început sa îmi fac griji din nou... Deci ce am eu (și habar nu am ce) a luat și el... Sunt dispusa sa va răspund la toate întrebările, doar-doar vor rezolva problema.. Pentru ca nu e ceva de expunere la soare... Nu e ceva strict dermatologic. E ceva puțin mai complicat legat și de sistemul imunitar... Va mulțumesc frumos și aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua, recomandarea mea este sa va adresati unui medic dermatolog si sa il indrumati si pe logodnicul dvs. sa faca la fel, intrucat dermatologul poate identifica acele alunite atipice, care pot sa prezinte risc. Una dintre investigatii este dermatoscopia, extrem de utila in analizarea alunitelor. Totodata, din acest articol amplu puteti afla mai multe despre cauzele alunitelor: https://doc.ro/sanatate/totul-despre-alunite si veti putea intelege mecanismul care determina aparitia lor pe piele. Bineinteles, nu uitati cat de importanta este examinarea pielii si nu uitati sa o analizati in mod regulat, dupa cum puteti afla din acest articol: https://doc.ro/cancer-de-piele/cat-de-des-ne-autoexaminam-alunitele-si-cat-de-des-mergem-la-dermatolog. Va doresc multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.