Anemie feripriva cronică

Bună seara!Am anemie feripriva cronică,am 33de ani si iau tratament de la vârsta de 15ani pe bază de fer(ferugradumed,tardyferon,captafer,sorbifer etc,chiar SI intravenos am făcut venofer dar tot nu mă simt în regulă plus de asta îmi vine să vărs numai când le văd si scaune proaste se întâmplă să am.am făcut si transfuzii de sânge dar mai mult de 10 nu am avut hemoglobina,de obicei 6 sau 8 hemoglobina.imi spuneți va rog ce pot sa mai fac mai departe!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, trebuie investigata serios cauza acestei anemii, care pot fi,  la o prima vedere, legate fie de prezenta unei litiaze renale( asa cum v-am mai scris) avand in vedere si infectiile urinare recurente pe care mi le ati semnalat in alt mesaj, fie o afectiune la nivel gastrointestinal de tip boala celiaca sau colita ulceroasa  - la nivel intestinal- care impiedica absorbtia adecvata a fierului, acidului folic etc. (si care ar explica si scaunele pe care le_ati descris in alt mesaj) ori o hernie hiatala, care implica microsangerari. Mergeti va rog si la un internist bun pentru a evalua aceste posibile optiuni de diagnostic, implicate in generarea si intretinerea anemiei cronice.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.