Analize medicale

Sunt laboratoare de analize medicale care au alte unitati de masura decat cele cunoscute de pacienti si nu ne putem da seama daca valorile sunt in parametrii normali sau nu, de exemplu unele analize au rezultatele in nmol/l altele in mg/dl care este corespondenta intre cele doua unitati de masura? E clar ca rezultatele analizelor trebuie interpretate de medicii de familie sau medicii specialisti, dar si pacientul trebuie sa aiba posibilitatea sa isi dea seama macar orientativ daca analizele efectuate sunt cu probleme sau nu, asta se intampla de obicei in ambulator si nu este posibilitatea sa ajungi imediat la medicul specialist sa interpreteze rezultatele si sa ia masurile ce se impun de diagnosticare si prescriere a tratamentului adecvat.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, 

Asa este, insa structura buletinelor de analize si scalele de parametri tin de politica interna a fiecarui laborator. Pe unele buletine de analize puteti gasi si valorile de referinta, alaturi de valorile rezultate, sau va puteti interesa pe site-ul sau la laboratorul respectiv care sunt parametrii. In privinta tratamentului, acesta trebuie oricum prescris de medicul specialist, ceea ce inseamna ca depindeti de programarea la acesta, chiar daca este necesar un timp de asteptare.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.