Amorțirea degetelor de la picioare după menisectomie parțiala genunchi

Am 18 zile de la menisectomie parțiala genunchi stâng. Nu stiu de ce, după ce merg mai mult sau stau in picioare îmi amorțesc degetele de la picior. In prezent fac fizioterapie și kineto. In 2009 am suferit alta intervenție la același genunchi și anume ligamentoplastie. Nu m-am recuperat cum trebuie, mi s-a atrofiat musculatura, extensia și flexia limitate, pe partea externa a genunchiului am rămas cu zona hipersensibila, tare, sensibilă la atingere, sindrom posttraumatic (posibil mi-a atins un nerv). Am uitat sa precizez gonartroza incipienta (am 36 de ani ). Întrebare: se mai poate face ceva pt desensibilizarea zonei ? Care este cauza amorțirii degetelor ? Mai pot face ceva pt a stopa gonartroza ? Ce îmi recomandați pt întărirea musculaturii pe lângă gimnastica?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Buna ziua,

Va recomand sa mergeti la un consult la medicul ortoped, cel care v-a operat sau un alt medic, dar si la un consult neurologic pentru amorteli si sensibilitati acute. Avand in vedere problemele repetate si prezenta acestei gonartroze in staidu incipient, cel mai probabil va trebui sa urmati pe termen lung un regim special de miscare, sesiuni de kinetoterapie si fizioterapie. Recupreraea dupa interventiile chirurgicale este dificila, mai ales in situatia dumneavoastra, asa ca ar trebui sa va inarmati, in primul rand, cu rabdare. Trebuie sa aveti si o alimentatie sanatoasa, bogata in proteine de calitate, ce vor ajuta la refacerea musculaturii. Va poate fi de folos si acest articol: https://doc.ro/gonartroza/artroza-si-activitatea-fizica Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.