Alimente cu potasiu scazut

Buna ziua, ma numesc Angela Lencar am 50 de ani si din pacate rinichi polichistici cu functia renala 21, adica sunt in faza 4. Tin regim de 2 saptamani, fara sare, zahar, carne. Potasiul este destul de ridicat (iau medicamente). Daca sunteti draguta ai putea sa-mi dai un site sau un studiu sigur cu electrolitii di legume, fructe, cereale... as vrea sa mai diversific mesele dar nu am curajul din cauza ca potasiu se afla in aproate toate alimentele si as vrea sa caut alimente scazute in potasiu ca sa pot si eu manca ceva. Am gasit un site dar nu mi se pare corec pentru ca zice la cartofi de ex. ca are 00 mg poatasiu ceea ce nu cred cred ca e real. Nu stiu unde sa caut informatii. Va rog din suflet sa ma ajutati! Platesc daca trebuie nu-i problema doar sa am informatii corecte. Multumesc frumos! Cu drag Angela

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Buna ziua! Cred ca cea mai buna sursa de informare nu este una publica de pe internet, ci ar trebui sa luati legatura cu un medic expert, preferabil specializat in boli de nutritie si diabet, intrucat nu numai continutul in potasiu al alimentelor este important, ci si procentul de proteine, sodiu si alte elemente, functia de filtrare a rinichiului fiind afectata. Va recomand sa va programati la un astfel de specialist, care sa va ajute sa compuneti o dieta personalizata in functie de rezultatele analizelor. Va puteti programa chiar acum prin intermediul platformei DOC Time. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.