Alimentatie potrivita adolescent

Buna ziua, va deranjez cu o intrebare: cu ce as putea imbunatati alimentatia unui elev de clasa a 8-a, nu prea cred in suplimente, asfel incat sa-l ajute sa faca fata perioadei solicitante si fixeze cat mai repede si usor informatiile. Va multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Nu doar alimentatia este importanta la un adolescent, ci si hidratarea si miscarea. Pentru o concentrare mai buna are nevoie de grasimi de calitate din nuci, alune, migdale - neprajite la gustarile dintre mese, carne slaba, ficatei si peste gatit la cuptor sau la gratar alaturi de multe legume verzi si colorate la mesele principale (pranz si cina). Pentru dimineata alegeti un mix de cereale integrale, seminte, fructe proaspete si uscate deopotriva pentru vitamine, minerale si fibre. Excludeti fainoasele rafinate, zaharul, bomboanele, ducliurile concentrate, chipsurile, prajelile, mancarea procesata si de fast food si toate sucurile carbogazoase din comert. Alegeti hidratarea cu apa simpla, apa minerala, limonada, ceaiuri multe si supe de legume. Nu uitati de miscare, este nevoie sa faca sport de minim 3 ori pe saptamana pentru o dezvoltare armonioasa si pentru a-si imbunatati performantele intelectuale. Bafta la examene!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.