Vreau să trăiesc!

Povestea începe în anul 2005, iată sunt 11 ani de când încerc s-o țin în frâu. Aveam 35 de ani, un job stresant, doi copii, unul cu ceva probleme de sănătate, un credit la bancă și a apărut și bomboana de pe tort: hepatita C.

Stiam despre ea, citisem, tatăl meu avea, dar tot mi-a trebuit aproape jumătate de an să mă împac cu gândul. Nu știu sigur de unde am luat virusul, îmi făcuse o lucrare stomatologică nu cu mult timp înainte ți bănuiesc că e de acolo. Impropriu zis ..împac” doar m-am resemnat și mi-am adunat forțele să lupt.

Am făcut tratamentul cu Interferon timp de un an, dar am fost un ,,nonresponder”, după tratament viremia era destul de mare. În prezent este de 4.700.000 - da, aproape cinci milioane!, F2 , țin regim, beau ceaiuri, iau LIV 52, și mă rog să-mi reziste ficatul până când voi putea ajunge și eu la tratamentul acesta nou de care am atâta nevoie.

Da, VREAU SĂ TRĂIESC, să-mi văd băieții mari, unul e student, celălalt abia începe liceul, eu obosesc tot mai mult, dimineața am grețuri și mă doare capul aproape tot timpul dar mi-e teamă să mai iau pastile să nu-i fac rău ficatului. Să facem un credit la bancă și să încerc să cumpăr tratamentul, nu știu dacă e posibil, lucrez la stat cu 11 milioane pe lună, nu cred că vreo bancă e dispusă să crediteze un astfel de client.

Așa că, aștept și tot aștept vești bune, dar după cum merg treburi în țara asta, nu prea sunt mari speranțe. Cam asta e povestea mea, cred că seamănă cu a altor câteva mii de români.

Liliana Alecu

Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.