Uleiul din samburi de strugure – beneficii pentru sanatate, par si piele

Uleiul din samburi de strugure este destul de controversat atunci cand vine vorba despre consum, specialistii fiind sceptici cu privire la beneficiile pe care acesta le are pentru sanatate. Insa cu privire la uzul extern, oamenii de stiinta sunt de aceeasi parere: uleiul din samburi de strugure are o multime de beneficii pentru pielea si parul nostru.

Uleiul din samburi de strugure are o formula care este usor absorbita de piele, accelereaza regenerarea celulelor pielii, dar are si proprietati antiseptice si hidratante. De aceea, acesta este folosit adesea pe post de ingredient de baza in produsele cosmetice, incepand de la cremele anti-imbatranire si pana la produse pentru ingrijirea parului degradat.

Beneficii ulei din samburi de strugure

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Hidrateaza pielea – datorita proprietatilor sale emoliente, uleiul din samburi de strugure inmoaie pielea aspra, hidratand-o in profunzime. Asadar, poti folosi acest ulei pentru masarea coatelor, a genunchilor si a calcaielor, zone in care pielea este adesea inasprita. Masata cu ulei din samburi de struguri, pielea devine moale si catifelata.

Datorita proprietatilor sale emoliente, uleiul din samburi de strugure este folosit pe post de ingredient de baza in creme, lotiuni de corp, lotiuni de plaja, balsam de buze si nu numai.

Previne/ intarzie imbatranirea pielii – datorita proprietatilor sale antioxidante, uleiul din samburi de strugure intarzie efectele pe care procesul de imbatranire le are asupra chipului tau si nu numai. Acesta protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi, mentinandu-i aspectul tanar si elastic.

Accelereaza vindecarea ranilor – ranile de la suprafata pielii sunt vindecate mai rapid cu ajutorul uleiului din samburi de strugure. Studiile au dovedit ca acesta faciliteaza regenerarea vaselor de sange afectate si grabeste vindecarea.

Regleaza secretia de sebum – poate suna aberant, insa uleiul din samburi de strugure este eficient in estomparea secretiei de sebum in exces, la nivelul tenului. Persoanele care au un ten gras pot reduce aspectul lucios specific acestui tip de ten, masand fata cu ulei din samburi de strugure, care echilibreaza uleiurile naturale ale pielii. Totodata, acesta stimuleaza secretua de colagen, facand pielea sa fie mai ferma.

 

 

Protejeaza pielea de radiatiile UV – radiatiile ultraviolete afecteaza pielea, provocand arsuri solare si favorizand imbatranirea prematura. Uleiul din samburi de strugure aplicat inainte de expunerea la soare protejeaza pielea de radiatiile solare.

Hidrateaza parul – si podoaba ta capilara are de castigat de pe urma folosirii uleiului din samburi de strugure. Foloseste uleiul din samburi de strugure pe post de tratament de hidratare zilnic, aplicat pe varfurile firelor de par, ori chiar pe post de produs pentru finisarea coafurii. Acesta nu iti va lasa parul uleios, ci ii va oferi stralucire discreta.

Combate caderea parului – folosirea uleiului din samburi de strugure pe post de masca de par va combate caderea podoabei capilare datorita continutului bogat de vitamina E, minerale, proteine ci acid linoleic.

 

 

Cum sa folosesti uleiul din samburi de strugure

Pentru fata: incalzeste cateva picaturi de ulei intre palme si maseaza-ti tenul si gatul cu acesta.

Pentru corp: foloseste uleiul din samburi de strugure pe post de ulei de masaj.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru par: aplica ulei din samburi de strugure pe parul uscat, evitand radacinile.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0