Terapii de înfrumuseţare corporală pe care trebuie să le încerci primăvara asta

Primăvara înseamnă, printre altele, noi oportunități de activități în aer liber și de purtat haine subțiri. Pentru a ne bucura din plin de toate acestea, un element esențial este felul în care arătăm și cum ne simțim în pielea noastră. Așadar, putem profita de aceste luni de dinaintea verii pentru a urma câteva terapii de înfrumusețare esențiale pentru anotimpul însorit.

Peelingul facial cu laser

Pentru mult timp, peelingul a însemnat o cremă sau un gel ușor abraziv, care se aplică pe pielea umedă și se masează timp de câteva minute, după care se curăță cu apă călduță. Experții în domeniu descurajează folosirea acestui tip de produse, deoarece s-a constatat că peelingul abraziv poate genera microfisuri la nivelul pielii, ceea ce poate duce, în timp, la apariția cicatricilor, a sensibilității pielii sau a cuperozei. 

O alternativă mult mai eficientă și mai puțin agresivă, care este recomandată de medicii dermatologi, este peelingul cu laser.  Acesta se realizează în clinicile și cabinetele dermatologice, cu ajutorul unui laser cosmetic, care acționează asupra straturilor superficiale ale pielii, îndepărtând celulele moarte cu ajutorul fasciculelor de laser acționate printr-un scanner. Procedura este deosebit de precisă, laserul acționând cu un nivel de profunzime controlată la nivel milimetric, dar și eficientă, astfel încât niciun alt fel de peeling nu oferă rezultate similare. Mai mult, pe lângă un ten luminos și pori vizibil micșorați, peelingul cu laser ajută la atenuarea cicatricilor post acneice și a petelor hiperpigmentare. Procedura poate fi repetată de câteva ori pe an. Frecvența repetării trebuie stabilită cu medicul dermatolog.

Gimnastica în apă

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un ten frumos nu poate fi însoțit decât de un corp armonios. Așadar, vă propunem o variantă sănătoasă, lipsită de riscuri și distractivă  – aqua gym-ul. Aqua gym, adică gimnastica în apă, este o formă de antrenament extrem de sigură, care poate fi practicată la orice vârstă și oferă rezultate vizibile. Apa ajută la atenuarea impactului produs de mișcări, astfel încât, spre deosebire de gimnastica practicată în sala de sport, aqua gym-ul nu pune în pericol articulațiile și tendoanele și, în plus, activează toate grupele musculare.

Mai mult, practicarea gimnasticii în apă nu poate duce la supraantrenament, lucru care se întâmplă frecvent în cazul persoanelor pasionate de fitness. În ceea ce privește beneficiile, acestea sunt multiple: ajută la modelarea armonioasă a corpului și susține scăderea în greutate, are efect relaxant și îmbunătățește calitatea somnului. 

Talassoterapia 

Talassoterapia se traduce prin terapie cu apă de sărată sau apă de mare. Acest concept are o vechime de peste 100 de ani și reprezintă o tehnică de combinare a mai multor elemente cu proprietăți benefice, specifice mediului marin (aerosoli, apă de mare, alge, nisip), și aplicarea acestora pe pacient, în mediu controlat. Cu ajutorul talassoterapiei se pot remedia sau se pot atenua simptomele mai multor tipuri de afecțiuni, precum bolile reumatice, oboseala cronică, insomnia, anumite afecțiuni ale pielii și, chiar, anumite boli respiratorii. Apa de mare este bogată în sodiu și iod, care au efect regenerant. De asemenea, algele marine conțin un aport considerabil de vitamine, fier și proteine, au proprietăți antiseptice, antibiotice și antioxidante, toate acestea aducând numeroase beneficii corpului.

Talassoterapia este folosită și în procedurile de înfrumusețare, având rezultate foarte bune în reducerea celulitei, a foliculitei și a aspectului tern al pielii. Băile cu sare de mare au efect detoxifiant și îmbunătățesc circulația sangvină, ceea ce se reflectă și la nivelul pielii. Băile cu sare de mare se realizează cu apă călduță, pe o durată de aproximativ 40 de minute. 

Terapia cu ultrasunete

Terapia cu ultrasunete sau remodelarea ultrasonică reprezintă o tehnică de înfrumusețare corporală non-invazivă, pe bază de stimuli sonori, care penetrează pielea până la nivelul țesutului adipos, și acționează asupra cestuia, dizolvându-l, ceea ce permite o eliminare mai ușoară din organism. Tehnologia cu ultrasunete din cabinetele de cosmetică și clinicile de înfrumusețare estea aceeași cu cea folosită de medici în ecografiile prenatale și este complet sigură. Mai mult, pe lângă reducerea celulitei, terapia cu ultrasunete ajută la îmbunătățirea elasticității pielii și la reducerea aspectului tern. Pentru rezultate optime este nevoie, în medie, de 8-10 ședințe. Acestea pot fi efectuate de mai multe ori pe an, însă este important să vă consultați cu un specialist pentru o schemă optimă de terapie. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
WebMD – Laser Skin Resurfacing
https://www.webmd.com/beauty/laser-skin-resurfacing#1
Pure Inside Out  - Thalassotherapy - Treatment for Overall Wellness
http://www.pureinsideout.com/thalassotherapy-for-overall-wellness.html
Olymedspa – Ultrasound Cavitation
https://olymedspa.com/ultrasonic-cavitation/

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0