Masti homemade care iti revitalizeaza tenul primavara

Reda-i tenului tau stralucirea pierduta din cauza a vantului si a lipsei razelor de soare, cu ajutorul unei masti de fata facute chiar de tine, din ingrediente pe care le ai deja la indemana.

 

O masca DIY (do it yourself) iti va hidrata pielea, o va catifela si va reda stralucirea tenului. Mastile de fata aplicate cu regularitate asigura stralucirea tenului, asa ca poti incerca sa le prepari chiar din ingredientele pe care le ai prin bucatarie.

Masti de fata DIY, ideale la inceput de sezon cald

Masca pentru fata, cu efect de iluminare

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Papaya este bogata in antioxidanti, dar si in enzime, ceea ce inseamna ca indeparteaza celulele moarte si reda stralucirea chipului. Pentru o masca de fata cu efect de iluminare ai nevoie de:

  • ½ papaya coapta
  • ½ lingurita de miere
  • ¼ lingurita de lamaie sau limeta

Cum pregatesti masca pentru fata

Foloseste blenderul pentru a transforma papaya in piure. Amesteca piureul de papaya cu zeama de lamaie si miere si intinde masca pe suprafata tenului, dar si a gatului. Lasa masca sa actioneze 10-15 minute.

Masca faciala pentru curatare intensiva a pielii

Curata tenul de impuritati folosind o masca pentru ten care curata pielea in profunzime. Pentru o asemenea masca ai nevoie de:

  • 2 linguri de cafea
  • 2 linguri de pudra de cacao
  • 1 lingura de miere
  • 3 linguri de iaurt

Cum prepari masca faciala

Amesteca toate ingredientele, apoi aplica masca pe toata fata, dar si pe gat. Lasa masca sa actioneze 10 minute, apoi clateste tenul cu apa calduta.

Masca cu efect calmant pentru tenul deshidratat

Fie ca vantul ti-a agresat pielea, dehidratand-o, fie ca ai pielea sensibila in general, aceasta masca are puternice efecte calmante.

Pentru a prepara masca cu efect calmant ai nevoie de:

  • ½ castravete curatat de coaja si maruntit
  • 1 lingura de iaurt grecesc

Cum prepari masca faciala

Foloseste blenderul pentru a transforma castravetele intr-o pasta, apoi amesteca pasta obtinuta cu lingura de iaurt. Aplica toata masca pe fata curata, las-o sa actioneze 15 minute si indeparteaz-o apoi cu apa calduta.

Masca cu efect de hidratare intensa

Ouale sunt folosite de secole intregi pentru efectele lor hidratante. Acestea sunt bogate in proteine, dar si in lecitina, care actioneaza precum un emolient pentru piele.

Pentru a prepara o asemenea masca pentru fata ai nevoie de:

  • 1 ou crud
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de smantana

Cum se prepara masca faciala

Amesteca aceste trei ingrediente si aplica masca preparata pe fata si pe gat. Las-o sa actioneze 20 de minute, apoi indeparteaz-o de pe ten cu apa calduta.

Masca reparatoare pe baza de ceara de albine

 
 

O masca faciala pe baza de ceara de albine va repara pielea si o va hidrata in profunzime. Pentru a prepara masca pentru fata ai nevoie de:

  • 3 linguri de ceara de albine data pe razatoare
  • 1 lingura de lanolina
  • ½ cana de ulei de susan
  • 2 linguri de ceai de musetel
  • 1 lingura de ulei de cocos
  • 1 lingurita de miere
  • 1/8 lingurita de bicarbonat de sodiu

Cum se prepara

Amesteca ingredientele intr-un bol, foloseste cuptorul cu microunde pentru a incalzi toate ingredientele. Scoate bolul din cuptorul cu microunde, foloseste o lingurita pentru a le amesteca si lasa pasta obtinuta sa se raceasca. Aplica masca pe tenul curat, dar si pe gat si las-o sa actioneze 10 minute. Indeparteaz-o apoi de pe ten cu ajutorul unui gel de curatare.

Ce uleiuri sa folosesti pe viitor, pentru a-ti mentine pielea frumoasa

Oamenii de stiinta au descoperit, in numeroase studii, ca unele uleiuri din plante ajuta la mentinerea sanatatii pielii. Asa ca data viitoare cand iti prepari o masca pentru fata, poti incerca sa incluzi in reteta si unul dintre aceste uleiuri hranitoare.

Uleiul de catina - Compusii chimici din uleiul de catina ar putea sa contribuie la mentinerea sanatatii pielii, atunci cand este aplicat direct. De exemplu, studiile efectuate pe animale arata ca uleiul de catina poate sa ajute la stimularea regenerarii pielii, ajutand ranile si leziunile sa se vindece mai repede. Alte studii pe animale au scos la iveala ca uleiul de catina poate sa ajute si la reducerea inflamatiei, ca urmare a expunerii la radiatiile UV (ultraviolete), protejand pielea impotriva daunelor cauzate de soare.

Uleiul de migdale - Obtinut prin presarea migdalelor crude, acest ulei are numeroase beneficii pentru sanatatea pielii, fiind bogat in vitamina E, zinc, proteine si potasiu. Are o textura mai usoara decat cea a uleiului de masline si a untului de shea, asa ca il poti folosi cu usurinta pe fata. Daca ai pielea sensibila, evita sa il folosesti pe fata daca nu ai discutat inainte cu medicul tau dermatolog.

Uleiul de cocos - se absoarbe cu usurinta in piele si este cunoscut pentru faptul ca are multe beneficii, fiind inclusiv o sursa buna de vitamina E si vitamina K. In general, uleiul de cocos este o optiune buna pentru aproape toate persoanele, cu exceptia celor care au pielea grasa si un ten predispus la acnee. Asadar, nu se foloseste pe fata daca ai ten acneic.

Uleiul de masline extravirgin - Nu declanseaza, in general, reactii alergice, insa pentru a obtine cele mai bune rezultate, opteaza pentru uleiul de masline extravirgin. Cu consistenta lui bogata, uleiul de masline este o optiune grozava, putand fi aplicat pe tot corpul, nu doar pe fata. De asemenea, ai putea incerca un supliment ce contine si ulei de masline, pentru a-ti hrani tenul de la interior.

Uleiul din samburi de strugure - Contine vitamina E si acizi grasi esentiali. Este un ulei cu textura usoara, in comparatie cu alte uleiuri. El are proprietati antioxidante, antimicrobiene si antiinflamatoare, potrivit unui studiu* din 2016. Uleiul din samburi de strugure are numerosi compusi chimici care au beneficii antioxidante pentru piele, asa ca poate fi inclus in rutina de ingrijire a pielii.

Daca nu ai, insa, timp pentru a incerca pe ten acest gen de uleiuri, poti cauta un supliment alimentar care sa aiba o formula special conceputa, care sa te ajute sa iti mentii pielea sanatoasa si ferma. Un astfel de produs poate sa aiba in formula sa ulei de catina, ulei de masline extravirgin, zinc, ulei de catina (despre care se stie ca este bogat in Omega 7) si alti nutrienti care combat problemele de la nivelul pielii.

Sursa foto: Shutterstock

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Bibliografie:

*"Grape Seed Oil Compounds: Biological and Chemical Actions for Health", august 2016, Nutrition and metabolic insights, Juliano Garavaglia, Melissa M. Markoski, Aline Oliveira, Aline Marcadenti.

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0