Hair strobing - tehnica de contur inspirata de make-up

De la finalul anului trecut, strobingul e unul din trendurile care prind din ce in ce mai mult teren. E adevarat ca tehnicile care au la baza blondurile sunt mult mai numeroase si mai sofisticate decat cele care au la baza castaniurile; si poate ca asa se poate explica dominatia blondului. Suvitele blonde, bronde-ul, highlights-urile sunt vedete de cateva sezoane bune. Dar, de data aceasta doamnelor, parasim putin domeniul dedicat exclusiv blondului.

La fel de adevarat este si faptul ca trendurile de colorizare pot fi de-a dreptul intimidante dar, daca reducem doar la cazul de fata, al strobingului, cel mai mare beneficiu al sau este versatilitatea. Adica functioneaza atat pentru parul scurt cat si pentru parul lung. Pe parul scurt da posibilitatea de a construi un punct focal sau de a distrage atentia de la anumite imperfectiuni. Pe parul lung putem adauga prin strobing mult mai multe layere care dau consistenta, luminozitate, accentueaza tendintele naturale ale podoabei capilare. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Strobingul nu intra in categoria schimbarilor dramatice de look dar daca sunteti in cautarea unei schimbari intrati in joc si dati-i o sansa. Strobingul e inspirat de tehnica de makeup cu acelasi nume si presupune evidentierea, intr-un mod mult mai natural decat highlight-ul si contouringul, a trasaturilor prin captarea jocului de lumini si a stralucirii naturale a parului, in mod strategic si intentionat. Strobingul tine cont, in primul rand, de forma fetei, culoarea naturala a parului si tenul fiecaruia. Apoi, folosind contrastul si colorizarea, creeaza zone dinamice care pun in valoare. 

Tehnica aduce stralucire parului prin aceleasi procedee prin care ne conturam fata. Zona de interes o reprezinta partea pe care, in mod natural, lumina naturala cade. Pornind de la acest detaliu, se merge pe un joc al contrastelor realizat din suvite, din zone colorate mai intens cu doua tonuri si o zona colorata mai deschis cu doua tonuri. Mecanica e destul de simpla: cele doua zone proxime dau, exact ca intr-o pictura, senzatia ca acolo "se intampla ceva" cauzat de o raza de lumina. Strobingul e grozav pentru ca da posibilitatea sa customizam tentele de culoare dupa disponibilitatea fiecarei cliente de a "capta", prin fizionomia ei, lumina naturala. De aici, un stilist are posibilitatea de a se juca foarte mult din punct de vedere tehnic. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

De exemplu, daca aveti ochii si pometii foarte frumosi, atunci strobingul se concentreaza in jurul fetei, in cel mai inalt punct al barbiei pentru a atrage atentia asupra acestor zone, exact ca in fotografia din ilustratie. "Trecerea" de la intuneric la lumina se face exact la nivelul ochilor. 

Poate ca procedura pare similara cu cea a suvitarii dar rezultatul strobingului este customizat in functie de fizionomia fiecaruia, evidentiind trasaturile. Suvitele traditionale dau impresia saturarii desi, balayage-ul e si el foarte similar strobingului si poate parea natural dupa o perioada. In strobing plasam, in mod intentionat, lumina si culoare cu scopul de a pune in valoare cea mai frumoasa trasatura pe care o aveti. cu alte cuvinte, prin strobing obtinem o culoare unica pentru fiecare :).

Doamnelor, va astept cu intrebari despre strobing si nu numai. Nu ezitati sa apasati butonul "Intreaba expertul".

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0