Cele 7 greșeli de folosire a rujului care te îmbătrânesc

Cu trecerea timpului buzele, ca și pielea, își pierd din colagenul natural, motiv pentru care trebuie aplicată o tehnică de machiaj care să atenueze aceste semne. Înainte de a recurge la filere, se poate interveni cu alte efecte mai la îndemână cât să nu accentueze acest aspect ireversibil marcat de timp. Iată erorile care te pot dezavantaja!

 

Nu îți hidratezi/exfoliezi buzele

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Tratează zona buzelor ca pe orice altă zonă a fetei: cu aceeași perseverență, aplică un strat hidratant și protector. Zona buzelor trebuie hidratată cu ajutorul unui balsam de buze și printr-un un consum optim de apă. Dacă aplici ruj pe buzele crapate sau cu cojițe, acestea se accentuează și mai mult. Astfel pentru a preveni acest efect cât și pe cel al apariției liniilor fine de pe marginea buzelor, aplicati regulat balsam de buze. O soluție pentru exfoliere este să lăsați să acționeze câteva minute un strat mai gros de miere și cu ajutorul periuței de dinți, să îndepărtați eventualele cojițe prin mișcări delicate. Și astfel veți obtine o bază perfectă pentru ruj.

Conturul de buze prea intens

De cele mai multe ori, conturul de buze poate părea "too much" dacă este aplicat într-o nuanță prea închisă. Cel mai simplu este să folosiți un contur de buze neutru pentru a extinde conturul buzelor fără să pară fortat și apoi să aplicați un ruj mat. Totodată, rolul conturului este să mențină o barieră pentru ruj ca să nu migreze. Așa că doar aplicarea rujului fără un contur trasat în prealabil poate fi greșită dacă acesta nu este într-o textură "longwear".

Să sari peste demachierea rujului persistent

Inițial, poate suna interesant să porți frecvent acest gen de texturi, însă daca nu le demachiezi, îți pot îmbătrâni aspectul buzelor. Aceasta textură de ruj usucă foarte tare buzele și de aceea, vine la pachet, de obicei, cu balsam de buze sau gloss. Dacă esti dependentă de această textură, asigură-te că demachiezi buzele imediat cum ajungi acasă și că ulterior aplici un balsam. Altfel, consecința va fi apariția prematură a liniilor fine în jurul buzelor.

Exagerarea cu lip filler

Niște proporții armonioase pot fi obținute doar dacă rezultatul este unul natural. Tot ce este exagerat atrage atenția și trădează intenția de a masca. Dacă tot se pot face completări și ajustări după prima injectare, cel mai "safe" este să se aplice din aproape în aproape până se obține rezultatul dorit.

Rujul închis la culoare

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Odată cu avansarea în vârstă, automat trebuie să ajustăm și intensitatea culorii rujului. Uneori, rujul roșu poate "masca" niște cearcane prea puternice prin focusul pe care îl creează asupra buzelor. Însă dacă folosiți pe același chip, un bordo închis atunci expresia feței va fi una obosită sau chiar îmbătrânită.

Obsesia texturilor mate

Dacă pe buzele ridate, se aplică această textură, va atrage și mai mult atenția asupra "vârstei" buzelor. Dar dacă aplicați noile texturi de ruj mat ce au un reflex subtil, atunci transparența specifică nu va accentua textura creponată a buzelor.

Culorile de ruj metalice

Momentan nu mai sunt la modă. Perioada lor a fost în anii '80, în tonuri foarte flashy. Cel mai indicat ar fi să folosiți texturi cremoase și doar satinate, nu metalice.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0