Epilarea definitivă, la tine acasă

De cate ori nu ți-ai dorit ca pielea ta să se păstreze mereu în parametrii generați de proaspăta epilare, să rămână mereu netedă, catifelată, fără niciun fir de păr nedorit?

 

Acesta a fost unul dintre cele mai mari avantaje care au revoluționat industria de beauty în urmă cu mai bine de 15 ani. Mă refer la așa zisa epilare definitivă sau de lungă durată, cum o numesc dermatologii, prin tehnologia luminii intens pulsate, sau IPL.

Tehnologia a avansat între timp vertiginos și astăzi putem dispune si acasa de gadgeturi ce încorporează această tehnologie minunată și pe care îl poți folosi în intimitatea propriei locuințe.

Poți să îl folosești în orice zonă a corpului te deranjează pilozitatea, cu maxim de confort, siguranță și rezultate durabile. Rezultatele te conving imediat: obții cu până la 90% mai puțin păr pe picioare după 8 ședințe de epilare! Iar acestea sunt rezultatele unui studiu realizat în 2013 sub supraveghere medicală pe 43 de persoane cu fototipuri de I la V.

Secretul eficienței și fiabilității epilatoarelor ce se folosesc acasa se află în lampa cu flash, care produce impulsuri de lumină blânde cu pielea și neiertătoare cu firele de păr. Am aflat si noi toate secretele acestui gadget pe care și l-ar dori toate femeile, participând la lansarea lui oficială în România.

Cum funcționează

Epilarea IPL se bazează pe principiul fototermolizei selective, folosit și în cabinetele medicale sau clinicile de înfrumusețare și implică folosirea energiei luminoase pentru a inhiba creșterea părului. Lumina pulsează asupra suprafeței pielii și este absorbită de către pigmentul melanină, din firul de păr, fiind condusă către rădăcina acestuia. Această lumină, transformată în energie termică, neutralizează celulele responsabile pentru creșterea părului.

După o primă sesiune trebuie să aștepți minim  două  săptămâni pentru ca să prinzi în faza anagenă (de creștere) și alți foliculi,  pentru a-i ataca cu lumina intens pulsată. De altfel, epilarea se va repeta la intervale de câteva luni pentru că epilarea LPI acționează asupra firelor de păr aflate în faza de creștere (anagenă) si se repetă pentru a avea efect asupra tuturor foliculilor.

Pentru cele mai bune rezultate ar trebui să efectuați 8 ședințe pe parcursul a 6 luni de zile:

•  Primele 4 ședințe sunt la intervale de 2 săptămâni.

•  Următoarele ședințe sunt la intervale de 4 săptămâni (până când se obține rezultatul dorit).

•  După aceea, dacă mai crește păr, Homelight poate fi utilizat ocazional în ședințe de epilare la intervale de cel puțin 4 săptămâni, până se obțin efecte de durată.

Cine îl poate folosi

Aceste gadgeturi pot fi utilizate de orice personă de peste 16 ani, bărbați sau femei, pe aproape toate suprafețele corpului. Zonele tratate cel mai frecvent includ picioarele, axilele, brațele și zona inghinală. Homelight poate fi folosit de bărbați pe spate, tors și pentru epilatul feței,  dar nu se recomandă a fi folosit în preajma ochilor.

Evaluările în conformitate cu standardul IEC62471 pentru siguranța fotobiologică au arătat că această cantitate de energie luminoasă este mult sub pragul de risc termic pentru piele. Cu alte cuvinte, lumina portocalie a fost gândită și stăpânită perfect (lungime de undă > 550 nanometri) astfel încât fenomenul fototermic, principiul din spatele fotoepilării LPI, are loc la nivelul rădăcinii părului și nu interacționează cu epiderma.

Având un filtru optic integrat, aparatele protejează pielea de razele UV asta însemnând că poate fi folosit acasă în deplină siguranță.

Cât durează procedura

Întrucât epilatoarele sunt dotate cu un aplicator destul de mare (suprafață de 3 cm2) și are două modalități de folosire utilizarea poate fi adaptată în funcție de zona tratată. Pentru suprafețele mari - picioare, brațe, spate, aparatul alunecă mai ușor și acest lucru eficientizează ședința. În aceste condiții, poți face o  şedinţă completă de epilat în mai puţin de 30 de minute.

Cât timp funcționează aparatul?

Epilatoarele pentru acasa au becuri cu cuarţ, un material foarte rezistent cu o structură cristalină care este foarte rezistentă la şocurile termomecanice, ceea ce asigură o durată de viaţă foarte lungă de până la 200.000 de flash-uri. Un program complet de epilare bazat pe "picioare + axile + inghinal" necesită între 5.000 şi 6.000 de flash-uri. Astfel, cu epilatoarele pentru acasa poți  efectua peste 30 de programe complete de epilare!

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0