Cum sa iti faci un tratament de impachetare acasa

Stim toate cat de benefice sunt impachetarile corporale, mai ales pentru detoxificare si combaterea celulitei. Cu toate acestea, se intampla destul de des ca pretul sa ne descurajeze. Insa, din fericire, putem incerca sa facem asta si acasa.

Impachetarile ne ajuta in tratarea problemelor pielii, pe care o tonifica. Totodata, acestea imbunatatesc circulatia, atenueaza durerile musculare, trateaza acneea, detoxifica organismul si ajuta la eliminarea grasimilor. Insa toate aceste efecte sunt strict legate de ingredientele folosite in timpul impachetarii.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Asa cum spuneam, poti face asta si acasa, fara sa ai nevoie de vreun echipament special. Ai nevoie insa cam de o ora si jumatate pentru a pregati totul.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere:

• Alege o camera calda

• Exfoliaza pielea inainte

• Fa un dus cald pentru a deschide porii

• Nu te epila in ziua impachetarii

• Bea multa apa inainte si dupa tratament, pentru a avea ce elimina si mai apoi, pentru a te rehidrata

• Gaseste un loc comod si usor de curatat pentru a-ti desfasura activitatea

• Incepe aplicarea tratamentului de la picioare inspre corp, iar dupa aplicare, lasa tratamentul sa actioneze o ora – ideal ar fi sa acoperi pielea cu folie din plastic, astfel incat sa facilitezi absorbtia in piele

• Tine o sticla cu apa langa tine pentru a bea din cand in cand

• Fa un dus caldut la final, pentru a indeparta masca.

Ingrediente pentru impachetare:

Argila: 2 cani (alege un tip de argila potrivit pielii tale) -  fierbe doi litri de apa, adauga argila si las-o 15 minute, apoi lasa amestecul sa se raceasca.

Sare: o cana (se recomanda sarea marina) – se va prepara cu apa calda, astfel incat sa se obtina o pasta.

Ierburi: o cana. Alege o combinatie de ierburi uscate, faramitate, care sa iti placa, apoi amesteca-le cu apa calda.

Agenti nutritivi: otet de mere, lapte praf, apa de trandafiri, suc de fructe, suc de lamaie, iaurt, aloe vera. Din aceste ingrediente vei prepara tratamentul, folosind, daca e necesar, si apa calda.

Uleiuri esentiale: se folosesc pentru a combate celulita si pentru a detoxifica corpul. Poti alege dintre: lavanda, lamaie, patchouli. Acestea se vor dizolva in uleiuri precum cel de masline sau de cocos.

 

 

Pentru a spori eficienta impachetarilor facute acasa, in timpul dusului de dinainte de impachetari, exfoliaza-ti pielea cu un scrub DIY. Astfel, celulele moarte vor fi indepartate, iar produsele aplicate vor patrunde mai usor in piele. Un exemplu de scrub DIY eficient este cel facut din zat de cafea si ulei de masline.

De asemenea, pentru a nu te plictisi in timpul pe care il petreci asteptand sa actioneze tratamentul, poti prepara si aplica si o masca pe par, astfel incat sa iti faci de lucru.

De pilda, masca hranitoare facuta dintr-un avocado, 2 linguri de smanta si 1 lingura de miere poate fi preparata si aplicata pe par dupa ce ti-ai facut impachetarile. Cand faci dus pentru a indeparta tratamentul de pe corp, vei indeparta si masca de pe par.

Un alt lucru pe care il poti face in paralel cu impachetarile ar fi tratamentul natural de eliminare a pungilor de sub ochi. Daca ai probleme cu pungile de sub ochi, cu cearcanele ori cu inrosirea ochilor din cauza oboselii, ai nevoie de un tratament care sa remedieze situatia.

Aplica pe fiecare ochi fie cate o felie de castravete, fie un pliculet de ceai folosit si racit, fie o discheta demachianta inmuiata in ceai verde. Ceea ce este interesant, insa, e ca eficienta acestora va fi sporita daca deasupra vei pune o punga de mazare congelata sau orice pachet rece ai la indemana. Cand trebuie sa indepartezi folia de plastic si tratamentul de pe corp, ia feliile de castravete/ pliculetele de ceai de pe ochi. Rezultatele se vor observa imediat. Aceasta metoda de combatere a ochilor umflati este folosita la pacientii care sunt supusi unor interventii chirurgicale la nivelul pielii din jurul ochilor.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0