Cum poti revigora un chip obosit in 60 secunde

Daca ai 60 de secunde la dispozitie, prin doar cateva gesturi poti arata mai tonica si mai odihnita.

Fara sa trebuiasca sa fii un guru in ale machiajului, prin aplicarea unor gesturi simple se poate obtine instant acest efect.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

De ce ai nevoie? Doar de un creion nude usor satinat, insa in raport cu pigmentul tenului tau trebuie sa fie mai deschis cu 2-3 tonuri pentru un efect de iluminare.

Acest creion se aplica pe tenul uniformizat cu ajutorul fondului de ten, insa efectul poate fi aplicat si pe un ten curat.

Cum se aplica acest creion?

Prin efectul de iluminate, adica de subliniere a volumului fetei, se vor evidentia acele trasaturi care ar trebui sa fie mai proeminente. Cumva este o joaca cu volumul fetei, insa atentie daca proeminenta unor trasaturi este evidenta nativ in acest caz se evita acest efect. De exemplu pentru niste arcade foarte voluminoase nu se va aplica acest efect pentru ca vor deveni si mai reliefate.

Prima zona a fetei care trebuie marcata cu "lumina" este zona arcadelor. Cu acest creion se traseaza conturul de dedesupt al sprancenelor. Cu ajutorul unei pensule mici late sau a degetelor se difuzeaza catre zona ochilor, adica in jos. Evitati sa aplicati peste firele de sprancene.

Se traseaza cateva lini paralele pe partea de desupra pometilor si se difuzeaza prin tapotare cu ajutorul degetelor. Acest efect creaza un efect prospetime si marcheaza volumul fetei, pentru ca este vorba de o trasatura a fetei mai ampla.

O alta zona ce poate fi marcata este cea de sub ochi: zona cercanelor. Fiind o zona cu piele fina trebuie dozat foarte putin. Cel mai indicat este sa marcati pe dosul palmei si de acolo sa tapotati cu ajutorul degetelor pe zona cercanelor pentru a obtine un subtil efect de iluminare.

Si coama nasului poate fi marcata prin trasarea unei linii de-a lungul nasului pe centru. Apoi se tapoteaza pana devine un efect cat mai natural.

Pentru micsorarea formei nasului se mai poate aplica pe sub aripioarele nasului.

Daca ridul nasogenian este prea vizibil poate fi usor iluminat si creaza un efect de estompare.

Daca comisurile buzelor au o tendinta descendenta pot fi marcate cu acest creion si se creaza un efect de lifting al buzelor.

Pentru un plus de volum la nivelul buzelor se poate aplica acest creion pe deasupra conturlui nativ insistand pe zona arcului lui cupidon. Un alt efect ce completeaza volumul buzelor este de a marca muchiile proeminenete ce fac legatura intre nas si buze.

Se mai poate accentua barbia daca este prea ingusta, prin marcarea zonei din centrul ei.

Si zona mandibulei poate fi evidentiata daca forma fetei este de inima sau triunghi.

Dupa evidentierea zonelor potrivite fiecarei tipologii de fata se poate aplica pudra libera translucida pentru a fixa machiajul si se pot redefini foarte discret celelalte trasaturi.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Toate aceste efecte trebuiesc realizate in lumina naturala si verificate in doua tipuri de oglinda: una mica, pentru finisare, si alta mare, pentru constatarea proportiilor si simetriilor.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0