Albește-ți dinții natural, acasă

Dinții noștri se pătează puțin câte puțin în fiecare zi, de fiecare dată când fumăm, bem cafea, ceai negru sau vin. Chiar și unele legume sau fructe, cum este de exemplu sfecla roșie, pot păta dinții. În mod normal, periajul zilnic realizat corect elimină aceste pete pe măsură ce ele apar. Însă există cazuri în care dantura noastră nu este atât de albă pe cât ne-am dori.

Din fericire avem la îndemână remedii naturale care ne pot ajuta să eliminăm petele superficiale de la nivelul dinților.

Cum prepari pasta de albire a dinților

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ai nevoie de un plic de bicarbonat de sodiu, pe care îl găsești în orice supermarket. Adaugă praful într-o cană, împreună cu 3 lingurițe de suc de lămâie. Apoi adaugă apă plată și amestecă până când totul se transformă într-o pasta omogenă.

Taie mărunt 3 frunze proaspete de mentă și pune-le în pastă, continuând să amesteci până când se încorporează. Dacă ai la îndemână un recipient gol de cremă, poți păstra pasta în frigider chiar și o săptămână.

Bicarbonatul de sodiu curăță suprafața dinților, eliminând tartrul și peliculele pătate de pe smalț, lămâia are un puternic efect antibacterian și antiseptic, iar menta împrospătează respirația și modifică gustul puțin neplăcut al bicarbonatului.

Cum o folosești

Poți folosi această pastă în locul produsului pe care îl folosești în mod obișnuit pentru periaj, însă doar de 2 ori pe săptămână, fiindcă utilizarea frecevntă poate afecta smalțul. Îți recomandăm să te speli cu ea seara, pentru ca după aceea să nu mai bei sau mănânci nimic.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Clătește gura bine cu apă, apoi umezește periuța de dinți și aplică puțină pastă de bicarbonat pe ea. Periază dinții în mod normal, fără să apeși însă prea tare, timp de 1-2 minute. Clătește bine cu apă, până când ramai doar cu un gust vag de mentă.

 

Atenție la dinții sensibili

Bicarbonatul de sodiu are un efect abraziv destul de mare și folosit des poate agrava sensibilitatea dinților și distruge smalțul. Dacă știi că ai dinții și gingiile sensibile, folosește acest remediu doar o dată pe săptămână.

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0