Dr. Daniela Bartoș

Spitalul de Urgență Floreasca

Doamna Dr. Daniela Bartoș are o experiență de peste 30 de ani în medicina internă și peste 25 de ani în cardiologie, practicând astăzi ambele specializări în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. Este, de asemenea, Doctor în Științe Medicale și profesor universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, pe care a absolvit-o în anul 1976.

Este un medic dedicat, ce a încercat de-a lungul întregii cariere să depună toate eforturile pentru a ajuta pacienții și sistemul sanitar din România, ocupând diferite poziții inclusiv în cadrul Ministerului Sănătății și în conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Este autor unic sau co-autor coordonator pentru 8 cărţi medicale, 55 de capitole în cărți de specialitate,  205 lucrări științifice din care 164 de studii publicate în volumele unor manifestări internaţionale recunoscute (ISSN sau ISBN).

Printre premiile și bursele de onoare primite se numără Premiul „Excelență în sănătate” acordat de către Ministerul Sănătăţii în anul 2015 și medalia „Steaua României” grad de cavaler acordată prin decret prezidențial nr 961/28.11.2002.

Dr. Bartoș pune preț pe perfecționare și actualizarea cunoștințelor, motiv pentru care participă periodic la cursuri în țară, în Europa și în Statele Unite ale Americii. A făcut parte din și a condus multiple echipe de cercetare, cele mai recente fiind concentrate pe dezvoltarea mijloacelor de intervenție minim invazive pentru medicina internă și cardiologie, și dezvoltarea unei platfome web de autodiagnostic a hipertensiunii arteriale.

Articole expert

Coronavirus

COVID-19: Hipertensiunea arterială dublează riscul de deces [studiu]

Cercetătorii spus că pacienții cu hipertensiune arterială au de două ori...

Citeşte mai mult
Noutăți în ficat gras

Un dezechilibru al electronilor în ficat, asociat cu apariția ficatului... ...

Cercetătorii de la General Hospital din Massachusetts au descoperit o legătură...

Citeşte mai mult
Medicină

Anevrism aortic abdominal: cauze, simptome, tratament

Anevrismul aortic abdominal reprezintă o mărire localizată a aortei abdominale,...

Citeşte mai mult
Dependența de alcool

Renunțarea la alcool pentru o lună: ce efecte are în organism?

Renunțarea la alcool timp de o lună în cazul persoanelor care consumă...

Citeşte mai mult
Medicină

Flutter-ul atrial: cauze, simptome, tratament

Flutter-ul atrial este un tip de ritm cardiac anormal care provoacă bătăi...

Citeşte mai mult
Știri Medicale

Fibrilația atrială, detectată cu ajutorul unui dispozitiv mobil? [studiu] ...

Un nou studiu evidențiază utilizarea fezabilă a unor dispozitive mobile...

Citeşte mai mult
Știri Medicale

Speranțe pentru transplanturi: vasele de sânge ar putea fi crescute în... ...

O echipă de cercetători de la Universitatea din Minnesota a dovedit recent...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.