Dr. Florina Nedelea

Doamna doctor Florina Nedelea, este Medic Primar Genetică Medicală și Doctor în Medicină, cu peste 12 ani de experiență.

Activitatea de diagnostic prenatal a început-o după o perioadă de studiu în Austria, sub indrumarea Prof. Hans Christoph Duba, unde a învățat atât metodele de cultură și analiză a cariotipului fetal din lichidul amniotic cât și vilozitățile coriale. De asemenea acolo a lucrat si testul FISH atât ca diagnostic rapid al aneuploidiilor cât și metodele de screening genetic pre-implantațional pe al doilea corpuscul polar în cazul fertilizării in vitro.

Odată cu dezvoltarea departamentului de Medicină Materno-Fetală de la Spitalul Filantropia și începutul screeningului malformațiilor congenitale din primul trimestru de sarcină, a continuat pregătirea în stagii desfășurate la King’s College Londra. A participat la consultații de genetică clinică în cazurile plurimalformative identificate prenatal, evaluarea de risc genetic în cazul familiilor consangvine, evaluarea copiilor cu semne dismorfice și malformații congenitale, consultații de cardio și oncogenetică.

Ar evada oricând la munte pentru puțină relaxare, iar vara este dedicată vacanțelor în Grecia. Este pasionată de tenis de câmp și  gătit,  petrece cât de mult timp poate împreună cu familia  si  fiul de 11 ani, pasionat de muzică și desen.
 

Răspunsuri expert

Dr. Florina Nedelea
Ce risc de Sindrom Down există pentru o sarcină?
1 răspuns

Soțul meu și cu mine ne dorim să facem un copil anul acesta, însă în familia soțului există o mătușă cu sindrom Down. Există teste genetice pe care le putem face înainte de concepție...

Dr. Florina Nedelea
Sindromul Becher poate fi tratat?
1 răspuns

 ..o rugăminte, am un copil 17ani cu o diagnoză dificilă, distrofie musculară formă Becher /Duchenne” cum aș putea trece de această situație, adică este măcar o speranță că totul va fi bine,...

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.