Dr. Dana Obretin

Spitalul de Boli Infecțioase si Tropicale Victor Babeș

Dr. Dana Obretin a urmat cursurile facultații de Medicină Generală si Farmacie „Carol Davila” din București. Încă de la început lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase si Tropicale Victor Babeș din București.

Pasionată de bolile infecțioase incă din facultate, lucrează in acest domeniu de aproximativ 8 ani, de 3 ani fiind medic specialist.
În toată această perioadă a lucrat atât cu adulții cât și cu copiii. Primii ani de activitate i-a desfășurat pe secția de Boli Infecțioase Adulți, o adevărată provocare atât prin specialitatea în sine, cât si prin comorbiditățile nu de multe ori puține ale pacienților adulți, în special ale vârstnicilor. În momentul actual lucrează pe secția de Pediatrie a spitalului, micii pacienți vindecați fiind zilnic prilej de satisfacție profesională îmbinată cu dragoste si bucurie. De asemenea îngrijește pacienți cu hepatite cronice, o categorie aparte de pacienți atât prin evoluția pe termen lung a bolii cât si prin posibilele complicații viitoare. Încă din rezidențiat a avut o afinitate crescută pentru domeniul hepatitelor, a participat si participă la mai multe studii clinice în acest domeniu, a realizat si prezentat lucrări atât la congrese nationale cât si europene si este fericită că în ultimii ani cercetările în acest domeniu au evoluat foarte mult și poate îngriji și trata pacienții conform noilor ghiduri europene. 
 

Articole expert

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.