Reteta pentru un alt fel de tort - fara zahar, faina si oua

Dulciurile sunt, de multe ori, slabiciunea noastra. Apelam la ele cand suntem suparati, dar si veseli, cand ne rasfatam, dar si cand vrem sa ne motivam pentru a ne continua munca.

Si pentru ca scopul principal al oricarui aliment este sa ne ofere energie, nici dulciurile n-ar trebui sa se indeparteze de acest obiectiv. Torturile facute din ingrediente 100% naturale nu numai ca satisfac pofta de dulce, insa totodata hranesc organismul, oferindu-i vitamine, minerale si alti nutrienti de care are nevoie. De asemenea, torturile raw vegane sunt recomandate si copiilor, ca alternativa pentru torturile si dulciurile din comert, care au un continut bogat in zahar si alte ingrediente nesanatoase.

Astazi iti propun doua torturi raw vegane usor de preparat. Au ingrediente putine, accesibile si pasii de lucru sunt atat de simpli, incat te incurajez sa-i implici si pe cei mici in pregatirea lui. Pentru ca blaturile pentru torturile raw vegane trebuie sa fie lasate peste noapte la frigider, se recomanda ca blatul sa fie preparat seara, iar tortul servit a doua zi.

Tort raw vegan, cu fructe de padure

Ingrediente pentru blat:

  • 170 g curmale
  • 50 g seminte de floarea soarelui
  • 50 g seminte de dovleac
  • 20 g cacao


Ingrediente pentru crema:

  • 200 g caju hidratat 4 ore
  • 300 g zmeura, afine, mure congelate
  • 75 g unt de cacao
  • 130 g miere


Ingrediente pentru decor:

  • 50 g afine
  • 20 g fulgi de migdale


Accesorii utile:

- Inel culinar cu fund detasabil si diametru de 16 cm

- Foaie de copt.

Mod de preparare:

Pentru blat, pune toate ingredientele in robotul de bucatarie si mixeaza pana cand se transforma intr-o pasta lipicioasa.

Pune o foaie de copt pe fundul inelului culinar si intinde blatul uniform cu ajutorul degetelor inmuiate in putina apa. Pune in congelator.

Pentru crema, topeste mai intai untul de cacao pe baie de aburi.

Adauga-l in robotul de bucatarie alaturi de restul ingredientelor si mixeaza pana cand se transforma intr-o crema groasa, de consistenta unei budinci.

Toarna crema peste blat, in inelul culinar, si lasa tortul in congelator pentru 6-8 ore sau peste noapte.

Decoreaza cu afine si fulgi de migdale. Lasa sa se dezghete timp de 30 de minute inainte de servire.

Ideal ar fi sa nu-l asociezi cu emotii puternice si sa-l consumi dupa ce ai respirat adanc de cateva ori. In acest fel, si organismul se relaxeaza si se poate bucura pe deplin de vitaminele, mineralele si pleiada de antioxidanti cu care vine la pachet acest tort.

De asemenea, serveste-l in locul unei mese principale, pentru ca este compus din toti nutrientii necesari unei mese complexe: zaharuri naturale, proteine de buna calitate si acizi grasi esentiali. Daca vrei sa obtii un tort cu un indice glicemic scazut, foloseste siropul de agave in loc de miere.

Tort raw vegan cu nuci

Ingrediente pentru blat:

  • 1 cana de nuci
  • 1 cana de curmale
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 2 linguri de pudra de cacao


Ingrediente pentru crema:

  • ¾ cana de curmale
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • scortisoara si cuisoare, dupa gust
  • 2 linguri de ulei de cocos topit
  • 1 cana de apa


Ingrediente pentru topping:

  • o mana de nuci
  • scortisoara si cuisoare dupa gust


Mod de preparare:

Pentru blat, pune nucile in blender si marunteste-le. Adauga apoi restul ingredientelor pentru blat. Pune aluatul obtinut intr-o tava, apasand bine cu degetele. Lasa blatul in frigider peste noapte.

Pentru a prepara crema, pune toate ingredientele in blender, apoi completeaza treptat cu apa pana cand obtii consistenta unei creme. Scoate blatul din frigider, pune crema deasupra si apoi completeaza cu toppingul de nuci, scortisoara si cuisoare.

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0