Reteta: morcov copt cu sos chimichurri

Odata cu venirea sezonului cald simti nevoia sa mananci mai sanatos, insa nu prea mai ai idei in ceea ce priveste preparatele culinare pe care sa le gatesti? Ei bine, am pregatit pentru tine o reteta de morcov copt, servit cu sos chimichurri.

Morcovul copt capata o aroma dulceaga, caramelizandu-se la exterior si pastrand totusi o textura moale, cremoasa, la interior. Pe de alta parte, sosul chimichurri, sos de origine argentiniana, se serveste, de cele mai multe ori, pe post de sos pentru friptura, insa gustul sau este pus in valoare mai bine atunci cand este servit alaturi de legume.

Morcovul copt cu sos chimichurri este un preparat vegan, extrem de sanatos, care poate fi servit atat pe post de aperitiv, cat si pe post de fel principal ori gustare.

Ingrediente:

  • 8 morcovi mari, spalati si decojiti
  • 6 catei de usturoi curatati de coaja
  • 3 crengute de rozmarin
  • 8 crengute de cimbru
  • ½ lingurita de sare de mare
  • ¼ lingurita de piper negru
  • ulei de masline extravirgin
  • ¼ migdale maruntite

Ingrediente pentru sosul chimichurri:

  • ½ cana de frunze de busuioc curatate
  • 1 cana de patrunjel proaspat
  • 2 lingurite de otet de mere
  • ¼ lingurita de sare de mare
  • 6 boabe de piper negru
  • 6 catei de usturoi copti in prealabil cu morcovii la cuptor

 

Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie morcovii pe jumatate, apoi feliaza-i. Pune morcovii intr-o tava acoperita cu hartie de copt si acopera-i cu cateii de usturoi, cu sare, cu piper si cu ulei de masline. Maseaza bine morcovii pentru a distribui in mod egal condimentele. Introdu tava la cuptor si lasa morcovii sa se coaca in jur de 30-40 de minute. Incearca cu o furculita sau cu o scobitoare pentru a vedea daca sunt moi la interior.

Intre timp, prepara sosul chimichurri. Scoate cateii de usturoi copti din tava, iar apoi pune-i in blender alaturi de toate celelalte ingrediente. Gusta sosul si completeaza cu sare si piper, daca este cazul.

Pune fasiile de morcov pe o farfurie, acopera-le cu migdalele maruntite si serveste-le alaturi de sosul de chimichurri.

 

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0