Rețeta delicioasă a unui tort cu morcovi

Pentru cei care iubesc dulciurile, lupta cu caloriile este una dificila. Am auzit multe persoane care renunta la o masa principala pentru a putea beneficia de o prajitura, ceea ce nu este deloc normal. Insa atunci cand iti gasesti timpul necesar pentru a o prepara acasa, controland perfect adaosul de zahar, multe dintre probleme se pot elimina! 

Citeste si 7 motive sa bei suc de morcovi

Cu siguranță e bine să ai grijă de meniul tău zilnic

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Daca iti place gustul de dulce, alege fructele, nucile și semințele pentru gustări și înlocuiește cât mai des dulciurile și alimentele procesate cu alternativele lor raw-vegane. Sunt mai usor si rapid de preparat, mai putin bogate in amidon, gluten, conservanti, aditivi si alte chimicale care iti pot da peste cap metabolismul. In plus, daca tii post si vrei sa te asiguri ca desertul nu contine ou sau lactate, poti opta pentru varianta raw-vegana a deserturilor. Acestea se bazeaza pe fructe, seminte si uleiuri vegetale de calitate, faina de ovaz sau hrisca, bogate in fibre, legume crude, cum sunt morcovii, care conserva toti nutrientii si enzimele benefice. Iata de exemplu, reteta unui tort delicios, usor de preparat,  cu morcovi și glazură de caju.

Timp de pregătire: 4 ore hidratarea nucilor caju,  pregătirea efectiva 30 minute, in plus:  4-6 ore, fiindca necesita răcire în congelator

Ingrediente si preparare

Glazura se realizeaza din  250 g de  caju,  hidratat timp de 4 ore, la care se adauga: 3 linguri miere , 2 linguri ulei de cocos,  2 linguri zeamă de lămâie.

Se procesează toate ingredientele în robotul de bucătărie, până se transformă în pastă. Se poate adauga puțină apa plata, dacă este nevoie pentru a fi mai usor de intins. Consistența ar trebui să semene cu aceea a untului ușor topit.

Strat cu morcovi - 4 morcovi mici, dați pe răzătoare - 200 g făină de ovăz sau hrișcă (obținută prin râșnirea fulgilor de ovăz sau a boabelor de hrișcă) - 130 g curmale - 130 g stafide aurii - ½ linguriță scorțișoară

Stratul cu morcovi se prepara  ca și glazura, prin procesarea tuturor ingredientelor într-un robot de bucătărie până se transformă într-o pastă lipicioasă și ușor grunjoasa.

Decorul  - 30 g fistic - 40 g nucă româneasca, măcinată grosier - 30 g stafide

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Asamblarea se face într-un inel culinar, in care punem câte două straturi de morcovi și glazură. Se decoreaza  cu fistic, nucă românească și stafide si il lasam la congelator 4-6 ore.

Daca va grabiti, puteti inlocui inelul culinar cu asamblarea direct a fiecarei portii in  pahare de înghețată, care pot fi lasate la congelator mai putin- aproximativ 2 ore.

Din compoziția de mai sus rezulta 6-8 porții.

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0