Reteta de post: supa crema de cartof dulce

Cartoful dulce este o varietate noua de cartof destul de nou aparuta in tara noastra, care castiga din ce in ce mai multa popularitate. Este extrem de savuros, fierbe foarte repede, si este potrivit in absolut orice fel de mancare, chiar si in supe sau deserturi. Fiindca suntem in perioada de post, am pregatit o reteta de supa crema, al carei gust va fi delicios chiar si fara sa folositi unt sau smantana.

Supa de cartof dulce este consumata de unele popoare, cum sunt chinezii, ca si desert. Noi o recomandam insa ca fel principal in perioada de post, fiindca este suficient de satioasa.

Ce beneficii are cartoful dulce?

Cartoful dulce are un interior portocaliu si o coaja maronie - rosiatica. Gustul este dulceag, similar cu al morcovului, insa textura este extrem de cremoasa. La fel ca morcovul, este o sursa importanta de beta-caroten.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cartoful dulce contine si vitamina C, mangan, cupru, vitamina B6, potasiu, fibre, niacina, vitamina B1, vitamina B2 si fosfor. Este, asadar, extrem de sanatos!

Reteta de supa crema din cartof dulce

Ingrediente pentru 3 portii:

- 2 linguri de ulei de masline extravirgin

- o ceapa mica

- 1 catel de usturoi

- 3 cartofi dulci de marime medie (aproximativ un kilogram)

- un varf de lingurita de sare

- un varf de lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare:

Cartofii trebuie curatati si taiati in cubulete, cum procedam si pentru cartofii clasici pe care ii fierbem. Fiindca in cartofii dulci apare uneori o seva albicioasa putin lipicioasa, va recomandam sa spalati temeinic cartofii, atat inainte de a ii curata, cat si dupa ce ii taiati. Apoi ii puneti la fiert timp de aproximativ 10 minute. Cartofii dulci fierb mai repede decat cartofii clasici, si ii puteti verifica usor intepandu-i cu o furculita. Fiindca ii vom pasa pentru supa, trebuie lasati sa fiarba pana devin foarte moi.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In timp ce cartofii fierb, incingeti o tigaie, in care adaugati uleiul de masline. Caliti ceapa taiata marunt si usturoiul tocat pana cand acestea se inmoaie si capata o culoare aurie. Adaugati si sarea si piperul si amestecati bine, apoi luati tigata de pe foc.

Scurgeti cartofii, insa aveti grija sa pastrati aproximativ o cana din apa in care au fiert. Pastrati cartofii in oala si adaugati peste ei amestecul de ceapa si usturoi. Pasati totul cu ajutorul unui mixer si amestecati pana cand piureul se uniformizeaza. Puneti din nou oala pe foc si amestecati continuu timp de 2-3 minute, in timp ce adaugati treptat apa in care au fiert cartofii. In functie de cat de groasa sau lichida vreti sa fie supa, adaugati mai multa sau mai putina apa.

Pofta buna!

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0