Briose cu cascaval: 3 retete gustoase si usor de preparat

Cine spune ca briosele trebuie sa fie neapărat dulciuri? Briosele pot fi preparate dintr-o varietate de ingrediente, printre care si ouale si cascavalul.

Preparand ouale si cascavalul sub forma de briosa nu numai ca vei obtine un mic dejun inedit, insa vei reusi sa convingi mai usor copiii sa manance ceva sanatos si hranitor. Briosele cu oua si cascaval pot fi servite si sub forma de aperitiv sau gustare.

In functie de propriile preferinte, poti adauga si alte ingrediente in briosele preparate, pentru a le oferi o aroma aparte – iata 3 retete de briose cu cascaval, usor si rapid de preparat!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Briose cu cascaval, varianta simpla

Ingrediente (pentru 12 briose cu cascaval):

– 200 g faină

– 200 ml lapte

– 200 g cascaval

– 2 oua

– 2 linguri ulei

– 1 lingurita bicarbonat de sodiu

– 2 lingurite seminte de chimen

Se bat ouale impreuna cu laptele si uleiul, apoi se adauga cascavalul taiat cubulete si o lingurita si jumatate de seminte de chimen. Separat se amesteca faina cu bicarbonatul. Se toarna apoi compozitia lichida peste faina si se amesteca bine.

Amestecul rezultat se toarna in formele de briose unse cu putin ulei (formele se umplu pana la un deget sub margine) sau in vasul termorezistent tapetat cu hartie de copt sau uns cu ulei. Se presara deasupra restul de chimen si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 minute sau pana se rumenesc.

 

 

Briose cu cascaval si spanac

Ingrediente (pentru 12 briose):

  • ½ ceapa maruntita
  • 1 ½ cana de cascaval dat pe razatoare
  • 2-3 cani de spanac
  • 12 oua
  • putin ulei vegetal

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si se ung formele de briose cu putin ulei.

Intr-un bol, se bat ouale, apoi se amesteca cu cascavalul ras.

Intr-o tigaie, la foc mic, se soteaza ceapa si spanacul (spanacul se adauga in tigaie dupa ce ceapa devine translucenta). Dupa ce se raceste amestecul de ceapa si spanac, se incorporeaza in amestecul de oua si cascaval. Pune compozitia in formele de briose si introdu apoi formele la cuptor. Dupa 15 minute, briosele vor fi gata asa ca pot fi scoase din cuptor si lasate la racit.

Briose cu cascaval si legume

Ingrediente (pentru 12 briose):

  • 1 ½ cana de morcov dat pe razatoare
  • ½ ardei rosu maruntit
  • ½ cana de mazare congelata
  • ½ cana de porumb congelat
  • 8 oua
  • sare si piper, dupa gust
  • 12 linguri de cascaval ras
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge formele de briosa cu putin unt sau ulei.

Intr-un bol, amesteca morcovul, ardeiul gras, mazarea si porumbul. Pune 3 lingurite de legume in fiecare forma de briosa. Bate apoi ouale, adaugand sare si piper dupa gust. Pune oua batute peste legumele din fiecare forma de briosa si acopera cu cate o lingurita de cascaval ras.

Baga la cuptor briosele, unde le vei coace pret de 18-20 de minute. Lasa-le in cuptor inca 10 minute dupa ce ai oprit focul.

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0