Motivul care te tine pe loc atunci cand vrei sa incepi un program de slabire

De cate ori ai inceput o dieta sau un nou plan de antrenament cu cele mai bune intentii la baza, cu cele mai realiste rezolutii si promisiuni de genul ”de data aceasta voi reusi”? Apoi dupa numai cateva saptamani sau chiar zile, progresul incepe a incetini, ambitia sa se piarda si energia din aceasta directie sa se risipeasca complet?

In cariera mea am intalnit multi oameni care se potrivesc profilului de mai sus si am realizat un lucru: esecul nu se regaseste in SCOP (orice scop este setat pentru a fi atins daca avem un plan) - mai degraba se afla in faptul ca suntem in cautarea unui singur lucru care sa ne asigure garantat reusita. Care este acel lucru?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Joc de imaginatie:

Te urci in masina, pornesti motorul, bagi in prima viteza si vrei sa pleci, insa nu se intampla nimic. Accelerezi usor si iar nimic - nu vrea sa plece de pe loc. Incerci inca o data, luand tot procesul de la inceput. A venit momentul sa suni un prieten sau mecanicul, insa cand te pregatesti sa opresti motorul realizezi ca ai frana de mana trasa! DA! Nu e de mirare ca nu ai pornit de pe loc, nu-i asa?

De ce aceasta poveste cu frana de mana? 
Deoarece exact asa se intampla si in fitness sau planurile de slabire. Nu functioneaza daca nu eliberezi frana de mana, poate cel mai neinsemnat lucru in opinia voastra, insa cel mai important.

Frana poate sa insemne:

  • A incepe o dieta insa nu eliberezi casa de tentatii. Daca ai in casa, vei consuma! 
  • A incepe un program de antrenamente fara a avea stabilite orele, zilele si tipul de antrenament - Daca nu stii exact cand, cum si unde va avea loc antrenamentul nu te vei antrena deloc

 

 

Este foarte important sa identifici ”franele”! Identifica 3 cele mai mari frane in urmatoarele arii:

  1. Timp - ce probleme intervin atunci cand vrei sa faci antrenamente? Unde irosesti cel mai mult timp? Ce ai putea face pentru a castiga mai mult timp?
  2. Motivatie - ce lucruri prezente in viata ta te demotiveaza? Ce poate diminua motivatia? Cum poti creste motivatia?
  3. Claritate - ce anume nu iti este clar fata de ce ai de facut? Ce informatii mai ai nevoie? Lipsa de claritate este o FRANA foarte mare
  4. Relatii - cine iti sta in cale? Ce persoane iti ingreuneaza calatoria? Ce persoane iti usureaza calatoria?
  5. Nutritie - ce stii despre nutritie? Ai nevoie de mai multe informatii? Intreaba Expertii DOC si te vom ajuta gratis
  6. Exercitii -  ce exercitii nu iti plac? Ce tip de activitati iti displac? 


Pune intrebarea - raspunde. Keep it simple si nu uita sa eliberezi franele!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Contacteaza Expertul DOC! Trimite aici o intrebare pentru Florin Cujba.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0