Fursecuri cu pudra de matcha si dulceata de merisoare

Pudra de matcha are o multime de efectre benefice pentru organism, de care te poti bucura consumand-o atat sub forma de ceai, cat si pe post de ingredient in preparate culinare precum aceste fursecuri gustoase.

Bogata in polifenoli, antioxidanti de pret, pudra de matcha iti detoxifica organismul, stimuleaza metabolismul si sistemul imunitar, incetineste procesul natural de imbatranire si energizeaza organismul. Totodata, specialistii sunt de parere ca aceasta pudra reduce nivelul de colesterol si sporeste puterea de concentrare.

Desi este confundata de multe ori cu o simpla pudra de ceai verde, trebuie sa stim ca Matcha este cel mai bun si mai rar tip de ceai verde. Cand cumperi pudra Matcha, asigura-te ca sursa este una de incredere.

Cum pregatesti fursecurile

Pentru a prepara 24 de fursecuri cu pudra de matcha si merisoare ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 250 g de unt nesarat
  • 1 ou mare
  • ¼ lingurita de esenta de migdale (sau rom, dupa preferinte)
  • 2 linguri de pudra de matcha
  • 1 ½ cana de dulceata de merisoare
  • ¾ cana de zahar pudra
  • ½ lingurita de esenta de vanilie
  • 2 ¼ cana de faina
  • ½ lingurita de sare de mare fina

Intr-un bol, amesteca untul cu zaharul pudra si foloseste mixerul pentru a le amesteca. Dupa 4 minute, adauga oul, esenta de vanilie si de migdale si mai amesteca 1 minut. Completeaza apoi cu faina, pudra de matcha si sarea si foloseste iar mixerul pentru a obtine un aluat omogen.

Imparte compozitia in doua bile de aluat, pe care le vei inveli in folie de plastic si le vei introduce in frigider, la rece. Lasa aluatul 20 de minute in frigider, apoi scoate-l.

Desfa o bila de aluat din folia de plastic si intinde-o pe o suprafata acoperita cu faina. Foloseste apoi forme de fursecuri sau chiar gura unul pahar pentru a obtine fursecuri. Intinde-le, pe rand, intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Cat timp intinzi a doua bila de aluat, introdu tava cu primele fursecuri la frigider si las-o 10 minute la rece. Procedeaza apoi la fel si cu a doua transa de fursecuri.

 

 

Intre timp, preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Introdu fursecurile la cuptor si coace-le in jur de 15-17 minute, pana cand capata o nuanta aurie placuta.

Lasa-le la racit si apoi pune, in mijlocul fiecarui fursec, o biluta mica de dulceata de merisoare. Daca vrei, poti folosi cate 2 fursecuri si dulceata la mijloc pentru a obtine biscuiti umpluti.

In cazul in care nu doresti sa folosesti dulceata de merisoare, o poti inlocui cu fulgi de migdale ori chiar cu migdale pisate, amplasate deasupra fursecurilor dupa ce acestea stau 10 minute la cuptor.

Cum pregatesti dulceata de merisoare

Pentru a prepara 2 cani de dulceata de merisoare ai nevoie de o ora la dispozitie, dar si de urmatoarele ingrediente:

  • 3 cani si jumatate de merisoare congelate
  • 1 cana de zahar
  • ½ cana de suc de portocale
  • 1 cana de apa

Pune toate ingredientele intr-o cratita pe care o vei aseza pe aragaz, la foc mic. Merisoarele nu vor fi decongelate in prealabil. Amesteca din cand in cand, pentru a preveni lipirea. Dupa ce amestecul incepe sa fiarba, lasa focul la minimum si asteapta pana cand obtii textura dorita. Dupa ce dulceata a capatat textura dorita, opreste focul si strecoara dulceata printr-o sita. Lasa apoi dulceata la racit.

Este important sa stii ca dulceata se va ingrosa si mai tare pe masura ce se va raci, asa ca nu o fierbe foarte mult daca iti doresti ca aceasta sa aiba o textura usor lichida, nu foarte consistenta.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0