Fulgi de ovaz fara gust? Cu ce sa ii combini pentru un mic dejun gustos

Beneficiile ovazului sunt nenumarate, iar daca vrei sa iti incepi ziua cu un mic dejun satios, hranitor si energizant, fulgii de ovaz sunt ideali. Daca gustul fulgilor de ovaz nu te satisface, poti face diverse combinatii care sa ofere un gust aparte micului dejun.

Fulgii de ovaz pot fi preparati cu apa, lapte sau suc natural de fructe, in functie de propriile preferinte. Acestia pot fi lasati la inmuiat peste noapte, pot fi preparati dimineata in cuptorul cu microunde, ori, daca timpul iti permite, pot fi fierti in lapte pentru o textura mai consistenta si cremoasa. Daca alegi sa consumi fulgii de ovaz cu lapte, poti folosi si lapte vegetal, fie de soia, migdale sau caju

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru potentarea aromei preparatului, foloseste toppinguri sau diverse piureuri alaturi de fulgii de ovaz – Iata ce poti adauga in fulgii de ovaz pentru un mic dejun sanatos, hranitor si, nu in ultimul rand, foarte gustos:

•    Cirese confiate, stafide sau orice alte fructe deshidratate
•    Iaurt 
•    Unt de arahide
•    Fructe proaspete: mere, banane, fructe de padure, piersici, caise, nectarine sau orice alt fruct iti place
•    Sirop de artar
•    Bacon peparat in prealabil in cuptor
•    Nuci, alune, seminte
•    Piure de mere, de banane sau de dovleac
•    Pudra de cacao
•    Scortisoara
•    Miere
•    Cafea
•    Gem sau dulceata

 

Retete de mic dejun pe baza de fulgi de ovaz

Fulgi de ovaz cu banane, nuci si miere

Inmoaie de seara fulgii de ovaz in apa plata. Dimineata, adauga deasupra terciului obtinut cateva felii de banana, cateva nuci si 1 lingura de miere.

 

 

Fulgi de ovaz cu banane si scortisoara

Prepara fulgii de ovaz cu lapte vegetal (soia, migdale, caju), apoi amesteca-i cu felii de banane si scortisoara.

Fulgi de ovaz cu gust de chai

Daca esti fan al ceaiului condimentat specific indian, atunci mai mult ca sigur vei adora sa iti incepi ziua cu acesti fulgi de ovaz. Amesteca intr-un bol lapte, fie el de origine animala, fie de origine vegetala, cu putin coriandru, cu un praf de scortisoara, unul de turmeric, dar si cu extract de vanilie si cardamom. La final, pune flgii de ovaz, dar si putine tarate de ovaz si lasa amestecul sa se inmoaie pret de 15 minute. Acest mic dejun nu depaseste 248 de calorii si iti va tine de foame pana la orele pranzului. 

Ovaz la cuptor

Daca nu iti place textura terciului de ovaz, poti incerca sa gatesti ovazul la cuptor. Pentru a prepara ovazul la cuptor, amesteca fulgii de ovaz cu putina miere, cu nuci maruntite, cu lapte, sos de mere, unt si ou. Foloseste ingredientele in cantitatile dorite, in functie de gust si numarul de portii de care ai nevoie. Pune amestecul obtinut intr-o tava acoperita cu hartie de copt si apoi coace-l pret de 15 minute, la o temperatura de 200 de grade Celsius. 

Ovaz cu glazura de caramel

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Fierbe in 3 cani de lapte degresat 1 cana de fulgi de ovaz. Lasa focul la minim si fierbe pret de 7 minute. Pune apoi amestecul intr-o tava mica acoperita cu hartie de copt. Amesteca ¼ cana de zahar cu ½ lingurita de sare si intinde acest amestec pe suprafata ovazului cu lapte. Introdu ovazul la cuptor si lasa-l la temperatura de 170 de grade Celsius pret de 5 minute. Scoate ovazul de la cuptor si serveste-l acoperit cu fructe de padure. 
 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0