Dieta cu ananas, o variantă aromată ca să ajungi mai ușor la silueta visată

Ne dorim cu toții și mai ales cu toatele să avem silueta ideală fără prea mult efort. Visăm la diete minune, rapide și ușoare, iar pentru asta suntem în stare să dăm o mulțime de bani pe pastile și ceaiuri și chiar să mergem la sală o lună, poate două. Ne și înfometăm dacă trebuie, când găsim motivație suficientă, însă aceasta dispare de regulă după ce am scăzut primele două numere la haine și începem să considerăm că merităm să ne răsfățăm din nou culinar.

Adevărul e că nu există dietă care să funcționeze pe termen lung dacă nu o transformi în regim de viață sănătos. Mai exact, pe termen scurt o ții, pe termen scurt va funcționa.

Există însă diete care te pot ajuta să dai start unui stil de viață mai sănătos sau de la care poți învăța să introduci în meniul obișnuit alimente prietenoase cu silueta. Noile trenduri în domeniu fac chiar ca pe multe dintre conturile de social media să fie afișate cât mai multe poze cu fructe, legume și smoothie-uri, cât mai colorate și apetisante, încât ajungi să poftești la fructe de pădure sau frigărui cu fructe exotice mai mult decât la un hamburger!

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Unul dintre acestea este ananasul, un fruct exotic delicios și aromat, care poate contribui la slăbire dacă îl consumi inteligent. E folosit cu succes în tratamente de detoxifiere, ajută la refacerea bateriilor de enzime, are foarte puține calorii – aproximativ 50 de calorii la o ceașcă de 100 de grame, te ajută să scapi de balonare și are și un efect ușor diuretic.

Exotic și parfumat, te duce cu gândul la vacanță!

E adevărat că e un fruct dulce, așa că trebuie consumat cu precauție de către persoanele cu diabet, chiar și în stare crudă. În comerț îl găsești atât crud, cât și conservat, cu sau fără zahăr adăugat, iar dacă ești genul petrecăreț, știi deja că e unul dintre ingredientele de bază în Pina Colada, un cocktail dulce-aromat, cu gust de vacanță exotică și distracție. Nu te împiedică nimeni să presari fulgi de cocos pe bucățile de ananas crud, dacă vrei să reîncerci senzația și acasă, într-o variantă mult mai sănătoasă.

Ajută digestia, e bogat în fibre, conține vitaminele A și C și, deși pare greu de crezut, ananasul este și o sursă potrivită pentru proteine vegetale.

În caz că încerci să cauți mai multe surse de proteine vegetale, aceasta este una dintre ele și partea bună pentru cei mai comozi este că ananasul nu trebuie nici gătit, nici lăsat la înmuiat peste noapte, ca în cazul boabelor de linte și fasole sau în cazul ciupercilor.

Unde mai pui că ajută și imunitatea și e bogat în antioxidanți, adică promite un fel de tinerețe fără bătrânețe instalată rapid pe chip și rezistență crescută în fața răcelilor care apar atât de des în acest sezon.

Îl poți introduce în multe feluri de mâncare, cum ar fi rețete de inspirație indiană ori în deserturi. Ca să fii sigură că ai ales un ananas bun de la supermarket, trebuie să îi verifici consistența și să îl miroși. Dacă simți mirosul parfumat, mai ales la nivelul căpăcelului de unde a fost tăiat, are o consistență tare și o culoare mai mult arămie decât verde, ai mai multe șanse ca anansul să fie numai bun de mâncat.

 

 

Trei zile de ananas seara, trei kilograme în minus!

Dacă ai nevoie totuși de un efect rapid de subțiere a taliei, în cazul unei întâlniri sau al unui eveniment important, poți ține o dietă rapidă, în care elimini prăjelile, făinoasele, cerealele prelucrate și alte surse de fructoză decât din ananas. Dieta constă în înlocuirea cinei cu o porție de jumătate de ananas, preferabil ca atare, nu sub formă de suc, pentru a beneficia și de fibrele prețioase ale acestui fruct exotic. Dieta constă în consumul de proteine la prânz cu un bol mare de salată din frunze verzi, de exemplu pește gătit la abur sau la cuptor (somon, ton, doradă, scrumbie etc) cu salată verde și ceapă verde, gătit cu ulei și lămâie, sau o friptură de curcan și pui cu legume gratinate.

În plus, pentru cei care țin post, 10 ciupercuțe medii cu mărar și pătrunjel, gătite la cuptor cu puțin ulei de măsline, sunt perfecte pentru masa de prânz. Prânzul este urmat de un desert (sau gustare, două ore după prânz) format dintr-un sfert de ananas. Se consumă apoi la cină, exclusiv, ananas crud, timp de trei zile. Dacă obișnuiești să începi ziua cu tradiționalul pahar cu apă caldă cu lămâie, un obicei foarte sănătos și benefic, de altfel, o poți face și în cele trei zile, după care mănânci un sfert de ananas. Efectul ușor laxativ îi va ajuta și pe cei care au probleme cu constipația.

Efectul diuretic al ananasului va face să elimini atât seara cât și dimineața, la trezire, apa în exces din organism și să ai un abdomen mult mai mic. Dar trebuie să fii conștient că acele kilograme pierdute în trei zile se vor întoarce înapoi dacă începi din nou să mănânci făinoase, dulciuri și grăsimi, fără grija caloriilor.

Ananasul are multe vitamine și enzime, dar nu asigură tot necesarul zilnic, așa că poți avea stări de amețeală în zilele respective și te poți simți slăbită, mai ales dacă erai obișnuită cu mese consistente seara. Bea multă apă, încercând să ajungi la cantitatea ideală, adică de 30 de ml. pentru fiecare kilogram al corpului tău.

10 zile cu ananas inclus în meniu, 5 kilograme în minus!

Dacă ești genul foarte pofticios și ți se pare prea greu să te limitezi la cantitatea de un ananas pe zi, plus prânzul format din friptură și salată, timp de trei zile, poți să extinzi perioada pentru 10 zile și să consumi atât ananas, cât și gustări din miez de nucă, alune, nuci caju, migdale sau fistic, dar nu mai mult de o jumătate de ceașcă la o gustare. Le poți pune pe toate într-o cană de iaurt dietetic și ai astfel un mic dejun mai consistent. Faptul că mănânci ananas la fiecare masă te va ajuta oricum să slăbești, reglând și tranzitul intestinal.

Pentru mesele de prânz și cine poți mânca pește slab sau piept de pui, legume gătite la aburi sau la cuptor ori supe de legume. La micul dejun poți adăuga și un ou fiert, o feliuță de pâine integrală și două linguri de brânză dietetică sau brânzică de casă, sub 5% grăsime (cottage).

NEWSLETTER DEDICAT DOC

Ține minte însă că dacă mănânci haotic, la ore târzii sau având mese neregulate, nu ești pe calea cea bună. Ca să poți schimba silueta trebuie să îți schimbi și stilul de viață.

Nu uitați că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Puteți face chiar acum o programare, prin platforma DOC-Time, aici. Iar dacă nu sunteți siguri la ce specialist ar fi indicat să mergeți, vă recomandăm să începeți cu un consult de medicină internă, pentru care puteți face, de asemenea, programări prin DOC-Time.

 
Sursa foto: Shutterstock
Bibliografie:
“Fiber Intake Predicts Weight Loss and Dietary Adherence in Adults Consuming Calorie-Restricted Diets: The POUNDS Lost (Preventing Overweight Using Novel Dietary Strategies) Study” - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31174214/ 
“Attenuating the Biologic Drive for Weight Regain Following Weight Loss: Must What Goes Down Always Go Back Up?” - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5452198/ 
“Physiological and molecular study on the anti-obesity effects of pineapple (Ananas comosus) juice in male Wistar rat” - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6170270/ 


Te-ar mai putea interesa și...


DE SEZON

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0