Dieta balerina: exemplu de meniu & retete rapide

Dieta balerina este una destul de drastica, care insa promite sa te scape de 1 kilogram pe saptamana. Aceasta nu ar trebui tinuta pe o perioada mai lunga de 2 saptamani. Iata ce sa mananci daca urmezi aceasta dieta!

Dieta balerina interzice complet carbohidratii simpli, precum si produsele lactate grase – sunt permise numai iaurtul grecesc, chefirul si branza Cottage. In timpul dietei balerina, principala masa a zilei este pranzul, micul dejun si cina fiind mult mai sarace in calorii decat masa din timpul zilei.

Iata un exemplu de meniu pentru fiecare masa a zilei, precum si cateva retete:

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Mic dejun:

  • Cafea neindulcita
  • ½ grepfrut
  • 2 oua fierte
  • spanac sotat in ulei de masline (maximum 2 linguri)

Reteta de spanac sotat in ulei de masline

Daca la micul dejun mananci oua fierte alaturi de spanac sotat in ulei de masline, iata cum sa il gatesti.

Ingrediente:

  • 150 g de spanac, spalat si curatat
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • piper (sarea nu e permisa in dieta balerina)
  • 1 felie de lamaie (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta, apoi soteaza spanacul in el. Mareste intensitatea focului, asezoneaza cu piper si acopera tigaia cu un capac. Dupa 3 minute, poti lua tigaia de pe foc pentru a scurge zeama lasata de spanac. Apoi vei mai lasa spanacul la sotat inca 1-2 minute. Pune spanacul in farfurie, stoarce zeama de lamaie peste el si serveste cu ouale fierte, taiate felii.

Pranz:

  • legume crude
  • piept de pui
  • cartof dulce
  • ulei de masline
  • ceai verde

Reteta de pui la cuptor, cu cartof dulce

Ingrediente:

  • 120 g de piept de pui
  • ½  cartof dulce descojit si taiat cuburi
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • mirodenii la alegere

 

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se pune pieptul de pui asezonat cu mirodenii intr-o tava acoperita, in prealabil, cu hartie de copt. Se adauga cubuletele de cartof dulce si uleiul de masline si se introduce tava la cuptor. Dupa 15 minute, se deschide cuptorul si se intoarc pe partea cealalta bucata de piept de pui, dar si cuburile de cartof. Se mai lasa la cuptor in jur de 15 minute, apoi se scoate ce e in tava pe o farfurie si se serveste alaturi de legume proaspete, la alegere.

Cina:

  • somon la cuptor, cu broccoli la aburi
  • o rosie taiata felii
  • apa

Reteta de somon la cuptor, cu broccoli la aburi

Ingrediente:

  • o bucata de somon
  • mirodenii la alegere
  • ¼ lamaie
  • 1 cana de buchetele de broccoli

 

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se maseaza bucata de somon cu mirodeniile preferate. Se asaza somonul in tava, pe o bucata de hartie de copt si se introduce cand cuptorul este incins. Somonul se va gati in maximum 15-20 de minute. Intre timp, opareste buchetelele de broccoli in apa, apoi lasa-le la scurs.

Se serveste somonul asezonat cu zeama de lamaie, alaturi de broccoli. 

Gustari in timpul zilei:

  • 1 cana de coacaze si cateva migdale coapte
  • 2 cuburi de ciocolata neagra, cu peste 90% cacao
  • apa

 

Ponturi care te ajuta sa faci dieta balerina si mai eficienta:

  • Consuma multa apa, iar atunci cand simti nevoia sa bei altceva, alege ceaiuri neindulcite sau limonada, niciodata sucuri, fie ele si naturale.
  • Nu sari peste mese, pentru ca astfel te infometezi si sunt sanse mari sa te abati de la planul alimentar.
  • Evita bauturile alcoolice pe perioada dietei, intrucat si acestea contin cantitati semnificative de zahar.
  • Practica sport – nu uita ca balerinele asociaza acest regim alimentar cu un stil de viata foarte activ si cu multe ore petrecute in sala de dans, exersand.

 

Ca in cazul oricarei diete, recomandarea este sa te consulti cu medicul tau inainte de a impune restrictiile alimentare. De asemenea, trebuie sa iti asculti corpul si, daca te simti rau, sa renunti la dieta si sa adopti o alimentatie echilibrata.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0