Adevarul despre paste - cat de tare ingrasa?

Pastele si-au capatat renumele de inamic al siluetei asa ca sunt adesea evitate in timpul dietelor. Ei bine, specialistii sustin ca pastele au fost etichetate pe nedrept intrucat nu sunt deloc daunatoare siluetei.

Carbohidratii nu ingrasa, ci caloriile in plus ingrasa, fie ca provin din carbohidrati, grasimi sau proteine. Asadar, nu pastele sunt problema, ci cantitatea de paste consumata poate fi daunatoare siluetei. Drept urmare, pastele consumate in cantitati moderate nu iti vor aduce kilograme in plus. Nutritionistii sustin ca 85 de grame de paste negatite sunt mai mult decat suficiente pentru o persoana.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pastele sunt considerate ca fiind carbohidrati complecsi, care elibereaza energia treptat, si nu au un indice glicemic foarte mare. Poti alege paste din faina integrala sau paste din faina de orez.

Oamenii de stiinta italieni au facut un studiu pe un esantion de 23.000 de persoane. La final, au constatat ca persoanele care consuma paste in mod frecvent au indicele de masa corporala mai scazut, in comparatie cu persoanele care nu consuma paste. De asemenea, consumatorii de paste au circumferinta taliei mai mica decat cei care nu obisnuiesc sa manance paste.

Pe langa cantitatea de paste consumata, trebuie sa ai grija si la asocierile pe care le faci atunci cand mananci paste, daca vrei ca silueta ta sa nu aiba de suferit. Alege pastele gatite cu legume sau fructe de mare, nu paste cu sosuri de branza sau cu bacon, ingrediente care vin cu calorii in plus si care, in mod cert, au un efect nedorit asupra siluetei tale. Renunta la parmezan, unt din belsug sau smantana lichida atunci cand prepari paste si alege, mai degraba, ingrediente mai prietenoase cu silueta ta, precum uleiul de masline sau verdeata.

Si timpul de fierbere al pastelor are un impact asupra siluetei tale, chiar daca nu te-ai fi gandit vreodata ca acest aspect este important. Pastele fierte al dente au un indice glicemic scazut asa ca nu fierbe prea mult spaghetele si penele.

 

 

Pene cu pui, sparanghel si rosii cherry

Ingrediente: 450 g de pene, 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi maruntiti, 1 ceapa mica, 1 legatura de sparanghel, tocat in bucati de maximum 2,5 cm, 1 cana de rosii cherry injumatatite, 1 cana de mazare, sare de Himalaya si piper, ¾ cana de supa de pui, 1 cana de bucati de pui gatite, 1 mana de frunze de busuioc tocate

Pune o oala cu apa la fiert. Intre timp, toaca usuroiul, ceapa, rosiile si sparanghelul.

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste ceapa pret de 2-3 minute. Adauga usturoiul si mai soteaza 1 minut, dupa care poti adauga rosiile si supa de pui. Dupa ce incepe sa clocoteasca, lasa focul la intensitate redusa si mai fierbe inca 3 minute.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Intre timp, in oala cu apa clocotita, adauga 2 linguri de sare si pune apoi pastele la fiert. Fierbe-le urmand indicatiile de pe ambalaj, insa in ultimele 2 minute de fiert pune si sparanghelul si mazarea peste paste. Dupa ce se scurg cele 2 minute, strecoara pastele, mazarea si sparanghelul si adauga-le in tigaia de pe foc. Amesteca bine, mai lasa putin sa fiarba impreuna, apoi opreste focul si asezoneaza cu busuioc proaspat.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0