9 alimente care sunt mai gustoase primavara, dar si cum sa le gatesti

Gustul alimentelor depinde si de sezonul in care sunt consumate, chiar daca acum gasesti la supermarket orice leguma sau fruct pe toata perioada anului. Iata ce alimente sunt mai gustoase in acest sezon, dar si cum le poti gati pentru a le pune in valoare aroma.

Fructele de padure – primavara, fructele de padure incep sa capete gust asa ca trebuie sa profiti de acest aspect pentru a le introduce in alimentatia ta.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Idee de gatit: prepara tarte cu fructe de padure si branza de capra. Branza va pune in valoare gustul fructelor de padure.

Cartofii noi – de dimensiuni reduse, dar cu o textura mai consistenta si cu un gust deosebit, cartofii noi incep sa apara pe tarabele din piete.

Idee de gatit: salatele de cartofi, cu oua si cu fasole verde, sunt mult mai gustoase daca sunt gatite cu cartofi noi.

Susai, macris si leurda – aceste plante cu proprietati vindecatoare pentru organism apar primavara asa ca in acest sezon trebuie sa profitam de gustul lor aromat.

Idee de gatit: prepara salate din aceste plante si asezoneaza-le cu suc de citrice si cu turmeric.

Sparanghel – sparanghelul se gaseste in magazine tot anul, insa primavara este mai fraged si mai dulce decat in orice perioada a anului.

Idee de gatit: taie sparanghelul fasii subtiri si soteaza-le alaturi de fistic. Serveste apoi cu branza ricotta pe post de spaghete.

Mararul – aroma mararului este intensa pe timp de primavara.

Idee de gatit: prepara morcovi la cuptor cu branza feta, asezonati cu marar proaspat din belsug.

Ceapa verde – primavara este, in mod cert, sezonul cepei verzi. Gustul acesteia potenteaza aroma oricarui preparat.

Idee de gatit: prepara oua la cuptor cu ceapa verde tocata marunt.

 

 

Patrunjelul – odata cu venirea primaverii, rasar primele fire de patrunjel. In aceasta perioada, gustul acestei plante aromatice este mai puternic ca niciodata. Planteaza patrunjel in gradina sau in ghiveci si, in mai putin de 1 luna, vei avea patrunjel din gradina proprie.

Idee de gatit: prepara sos pesto cu patrunjel in loc de busuioc. Foloseste-l la paste sau in salate.

Anghinare – anghinarele apar primavara si toamna, asa ca in acest sezon gustul acestor plante este mai bun decat in timpul iernii. Profita de gustul bun al anghinarelor, dar si de continutul de acid folic, vitamina B si vitamina C, care se regasesc din abundenta in anghinare.

Idee de gatit: fierbe anghinarele pret de 20 de minute, apoi serveste-le acoperite cu un amestec de ulei de masline si usturoi maruntit.

Ridichile – proprietatile detoxifiante ale ridichilor nu sunt singurul avantaj pe timp de primavara. Gustul acestor legume este cel mai intens in acest sezon.

Idee de gatit: da ridichile pe razatoare si prepara o salata cu piper si zeama de lamaie.

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pe timp de primavara, legumele proaspete sunt mai gustoase ca niciodata. Profita de faptul ca gasesti legume peste tot si consuma cat mai multe pentru a-ti detoxifia organismul dupa iarna ce a trecut.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0