3 retete de post pe care trebuie sa le incerci: doua feluri principale si un desert de post

Perioada postului este una in care gospodinele sunt puse putin in dificultate intrucat trebuie sa gateasca numai preparate fara carne, oua si produse lactate. Va sarim in ajutor cu 3 retete de post, gustoase si satioase, care vor fi pe placul tuturor membrilor familiei.

Oferirea nutrientilor necesari organismului este esentiala si in timpul postului asa ca trebuie sa adoptam, in aceasta perioada, o dieta cat mai diversificata.

Mancarica satioasa de linte

Timp:

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 2 cepe frantuzesti
  • 1 conserva de pasta de tomate
  • 1 ardei iute
  • 4 felii de ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de chimion
  • 2 lingurite de coriandru boabe
  • 2 cani de supa de legume
  • 1 ½ cana de linte
  • 1 cana de lapte de cocos
  • 3 cani de buchetele de conopida
  • 1 cana de mazare
  • orez basmati gatit
  • 1/3 cana de fistic pisat
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de zeama de limeta

Intr-un blender, marunteste ceapa, apoi adauga sosul de tomate, ardeiul iute, ghimbirul, usturoiul, chimionul, coriandrul si ½ lingurita de sare si ½ lingurita de piper. Dupa ce se transforma acest amestec intr-o pasta, pune-o la fiert intr-o cratita, la fic mic.

Adauga in cratita si supa de legume, lintea spalata, laptele de cocos, 1 cana de apa si amesteca bine. Asaza conopida deasupra si pune un capac cratitei. Fierbe acest amestec pana cand lintea este foarte moale.

Adauga apoi mazarea, zeama de limeta si sare dupa gust si mai fierbe pana cand mazarea este moale.

Serveste preparatul asezonat cu fisticul pisat si alaturi de orezul basmati fiert pe post de garnitura. 

Cartofi dulci copti, in stil mediteranean

Timp: 30 minute

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 cartofi dulci
  • 400 g de naut din conserva, spalat si scurs
  • ½ lingura de ulei de masline
  • ½ lingurita de boabe de coriandru, chimen, boia de ardei dulce

Pentru sos:

  • ¼ cana de hummus
  • zeama de la ½ lamaie
  • 3 catei de usturoi maruntiti
  • apa
  • sare dupa gust

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si acopera o tava cu hartie de copt.

Curata cartofii de coaja si taie-i in doua pe lungime.

Amesteca nautul cu uleiul de masline si condimentele si asaza amestecul pe hartia de copt din tava.

Maseaza cartofii dulci cu putin ulei de masline si asaza-i in aceeasi tava. Introdu tava in cuptor, unde o vei lasa pana cand cartofii se coc.

Intre timp, prepara sosul amestecand toate ingredientele. Completeaza cu apa pana cand amestecul capata textura de sos.

Scoate tava din cuptor, asaza jumatatile de cartofi in farfurii si umple-le cu nautul si cu sosul preparat separat.

Budinca de ciocolata vegana

Timp: 45 minute

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 2 linguri de apa
  • 1 ½ cana de lapte de soia
  • ¼ lingurita de esenta de vanilie
  • ¼ cana de zahar brun
  • ¼ cana de pudra de cacao

Intr-un bol, amesteca amidonul cu apa pana cand obtii o pasta.

Intr-o tigaie pusa pe foc mic, amesteca laptele de soia, esenta de vanilie, zaharul, cacaoa si pasta de amidon. Amesteca incontinuu pana cand amestecul incepe sa fiarba. Lasa apoi sa fiarba pana cand se ingroasa, opreste apoi focul si pune budinca in doua boluri. Dupa ce budinca se raceste putin, introdu bolurile in frigider si lasa-le pana cand aceasta este complet rece. Serveste-o simpla sau acompaniata de fructe.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0