3 retete de mic dejun pe care il poti pregati de seara, pentru diminetile aglomerate

In diminetile aglomerate esti tentat sa renunti la micul dejun si sa mananci o gustare cumparata din oras pentru a economisi timp. De cele mai multe ori gustarea va fi una nesanatoasa asa ca ideal ar fi sa previi acest lucru, preparand de seara un mic dejun sanatos si satios, pe care dimineata sa il mananci rapid si apoi sa pleci de acasa.

Un stil de viata sanatos presupune organizare asa ca trebuie sa fii pregatit intotdeauna pentru ce urmeaza. Astfel, daca stii ca intr-o dimineata ai foarte multe lucruri de facut, prepara-ti micul dejun de seara.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Budinca din seminte de chia cu banane

Semintele de chia sunt ideale pentru micul dejun, fiind bogate in nutrienti, antioxidanti de pret, dar si proteine, ceea ce inseamna ca iti vor tine de foame pana la orele pranzului, oferind totodata organismului nutrientii de care are nevoie. Budinca de chia poate fi preparata inainte cu 1 zi-2 de a fi consumata, iar un alt avantaj al acesteia este ca o poti prepara intr-un borcan si o poti servi in masina, in drum spre birou ori chiar imediat ce ai ajuns la serviciu. Daca esti adeptul unei alimentatii vegetariene, acest mic dejun este ideal si pentru tine intrucat este un preparat raw-vegan.

Pentru 1 portie ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 cana de lapte de caju
  • ¼ cana de seminte de chia
  • 2 lingurite de sirop de artar
  • ¼ lingurita de scortisoara
  • ¼ lingurita de esenta de vanilie
  • ½ banana

 

Amesteca toate ingredientele de mai sus, lasand semintele de chia la final.  Lasa amestecul sa stea cateva minute, apoi foloseste telul pentru a bate amestecul. Introdu budinca in frigider si dimineata serveste-o cu feliile de banana deasupra.

Oua coapte cu ciuperci si spanac

Ouale sunt ideale pentru micul dejun, continutul acestora bogat in proteine oferind energie pentru un inceput de zi bun. Ciupercile si spanacul completeaza prearatul cu vitamine si minerale esentiale pentru organism. Acest preparat il vei face in 35 de minute seara, apoi il vei lasa la frigider si il poti consuma dimineata fie rece, fie incalzit.

 

 

Pentru 6 portii de oua coapte cu ciuperci si spanac ai nevoie de:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 350 g de ciuperci proaspete, taiate felii
  • 4 cani de spanac maruntit
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper
  • 5 oua
  • 1/3 cana de apa
  • 2 cepe verzi, tocate marunt

 

Incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt. Separat, incinge 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie, adauga ciupercile si, dupa ce acestea se inmoaie, pune si spanacul. Dupa ce ai gatit spanacul 2 minute, asezoneaza cu sare si piper. Intinde acest amestec in tava, distribuindu-l uniform.

Intr-un bol, bate ouale, adauga apa si pune apoi acest amestec in tava, peste spanac si ciuperci. Deasupra, asaza ceapa verde. Coace pret de 25 de minute, scoate apoi ouale coapte din cuptor si lasa-le sa se raceasca.

Kefir cu ovaz si nuci

Daca simti nevoia unui mic dejun usor, dar totodata foarte hranitor, ar trebui sa incerci un preparat pe baza de kefir si ovaz.

 

 

Pentru a prepara 2 portii de kefir cu ovaz si nuci ai nevoie de:

  • 1 ½ cana de kefir
  • ½ cana de fulgi de ovaz
  • ¼ cana de sirop de artar
  • 2 linguri de nuci maruntite
  • 2 linguri de migdale maruntite
  • un praf de sare

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pune, intr-un bol, toate ingredientele, amesteca bine si pune amestecul in frigider. Peste noapte, ingredientele se vor combina perfect iar tu dimineata vei avea un mic dejun hranitor numai bun de mancat.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0